Hlavní obsah

Strakova pomsta. Nechápu, co jsme předváděli, ale Kladno hrálo do posledního hvizdu, zlobí se trenér Plzně

Doslova hanebně přišli hokejisté Plzně o takřka jistý bodový zisk, když neuvěřitelně zpackali přesilovku nařízenou v předposlední minutě domácí extraligové dohrávky s Kladnem. Rytíři o výhře 4:3 rozhodli tři vteřiny před koncem, nejpozdnějším gólem v početní nevýhodě v historii nejvyšší české soutěže.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Kladno, kolaps Plzně v závěru utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

8. kolo: Plzeň - Kladno1/12

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„V kabině jsou teď všichni plni emocí a vyčítají si to zaváhání a podcenění. Vnímáme, jak zbytečná je to pro nás dnes ztráta,“ připustil asistent domácího kouče Jiří Veber. „Koncovka byla docela divoká, nebyli bychom to my, kdybychom si všechno nezkomplikovali. Okolnosti i vůle nám ale přihrály výhru do kapsy,“ usmál se asistent trenéra hostů Petr Svoboda.

Vyloučení Tralmakse nakonec ani nebylo pro Kladno nevýhodou. Lotyšský útočník hostů dostal za nerozhodného stavu za podkopnutí trest na pět minut a do konce utkání. Škodovce se tak nabízela s dlouhou početní výhodou možnost urvat výhru.

Buď ještě v základní hrací době, nebo pak v prodloužení. Každopádně naprázdno už Plzeňští vyjít neměli, jenže draze pykali za lehkovážnost v úplném závěru třetí části. „Absolutně nechápu, co jsme předváděli. Místo, abychom hráli v klidu, tak zmatkujeme. Nedokážu si vysvětlit, co se na ledě dělo. Asi si naši hráči mysleli, že bude už konec, ale Kladno nám ukázalo, že hraje do posledního hvizdu,“ kroutil hlavou asistent kouče Jiří Veber.

Totální kolaps těžko rozdýchával i hlavní trenér Josef Jandač. Po rozhodující trefě Středočechů jen nevěřícně zíral na led. A po závěrečném hvizdu se mu ze rtů dalo snadno odezřít: „Tohle jsem ještě nezažil. Já to nechápu,“ hlesl jen 55letý kouč.

Domácí špatně střídali, a hlavně úplně zapomněli na svého někdejšího hráče Petra Straku. Útočník, který je od léta ve službách Rytířů, dojel sotva vyhozený puk, najednou se ocitl sám před gólmanem Malíkem a v oslabení rozhodl o kladenském vítězství. Plzeň, na jejíž marodku ke Kvasničkovi navíc přibyl na šest týdnů další obránce Rubins, padla už potřetí za sebou.

  3 : 0 Kometa - České Budějovice 3 : 0 dohráno
20241009T18 : 00:00+0200
Brno vs. České Budějovice
Brno vs. České Budějovice
Brno
České Budějovice
  3 : 4 Plzeň - Kladno 3 : 4 dohráno
20241009T17 : 30:00+0200
Plzeň vs. Kladno
Plzeň vs. Kladno
Plzeň
Kladno
  Mladá Boleslav - Hradec Králové dnes 17 : 30
20241010T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Hradec Králové
Mladá Boleslav vs. Hradec Králové
Mladá Boleslav
Hradec Králové