Hlavní obsah

Spousta hráčů na ledě nedosahovala extraligové úrovně, hodnotil debakl Pešán

Zatímco Vítkovice prožily v 15. kole proti Liberci nejpovedenější utkání sezony, jejich soupeř po debaklu 0:7 zabředl do ještě větších nesnází. Severočeši z posledních deseti utkání vyhráli pouhá dvě a aktuálně jsou v tabulce hokejové extraligy předposlední.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. Bílí Tygři Liberec 7:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Na ledě Vítkovic si navíc spoustu potíží zavinili sami. Poprvé inkasovali už po necelé půlminutě hry a nejúspěšnějšímu týmu extraligy v přesilových hrách poté nabídli čtyři početní výhody.

A Ostravané, kteří jsou v této disciplíně s úspěšností téměř 38 procent v extralize jasně nejlepší, je za jejich nekázeň pokaždé ztrestali. „Říkali jsme si, že si musíme dát pozor na jejich přesilovky, protiútoky. To utkání se nám ale vůbec nepovedlo,“ přemítal o debaklu útočník Liberce Michal Bulíř.

„Děláme individuální chyby. Mluvíme o nich na tréninku, u videa – a stejně se opakují. Pak nás soupeř potrestá a jsme tam, kde jsme. I dnes to bylo především o tom, co jsme jim dovolili. V naší hře chybí spousta věcí,“ říkal zkušený liberecký útočník.

Ani trenér Filip Pešán pozitiva ve hře svého týmu nenacházel. „Byl to ostudný výkon z naší strany. Začali jsme špatně už v prvním střídání, kdy jsme nepokryli protiútok, a ve stejném duchu se neslo celé utkání. Kvalita byla na straně domácího týmu a jen díky vynikajícímu výkonu Petra Kváči to nebylo ještě horší,“ hodnotil kolaps na ostravském ledě trenér Bílých Tygrů.

V sestavě Liberce znovu absentoval zraněný kapitán a vítěz bodování extraligy z minulé sezony Tomáš Filippi, podle Pešána ale neschází jen on. „Chybí nám od začátku sezony lídr v obraně (Radim Šimek), první i druhý centr, a to má na naši hru zásadní vliv. Ti, co doskakují, nejsou v ideálním fyzickém stavu. Navíc dneska spousta hráčů na ledě dneska extraligové úrovně vůbec nedosahovala,“ huboval liberecký trenér.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Liberec 1:0 (1. Yetman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ten domácí se naopak mohl podruhé v řadě usmívat. Po pátečním vítězství nad Plzní (4:2) potěšili Davida Bruka jeho svěřenci znovu. „Druhá výhra v řadě samozřejmě velmi těší. Dařilo se v ofenzivě i v defenzivě, za kterou jsme byli v posledních týdnech kritizováni. Hodně gólů jsme dostávali, dneska se to ale povedlo s nulou, což je skvělé. Ale samozřejmě to pravidlem nebude,“ říkal Bruk.

Sedm kanadských bodů posbírali v souboji s Libercem členové elitního útoku Vítkovic. Jindřich Abdul dal dva góly a na další dva přihrál, gól a nahrávku zaznamenal Chad Yetman a přihrávkou na úvodní gól už ve 27. sekundě se připomněl ještě nedávno lídr extraligového bodování Anthony Nellis. „Je to jednoduché, fungují jako první lajna, tudíž jsme s nimi velmi spokojení,“ pousmál se Bruk po prvním zápase bez obdržené branky v sezoně.

Premiérové čisté konto ve Vítkovicích a páté v kariéře vychytal sedmadvaceti úspěšnými zásahy Lukáš Pařík. „Radost mám velkou, ale musím poděkovat klukům. Jejich obětavost v posledních dvou zápasech je neskutečná. Zápas, byť to výsledkově tak může vypadat, jednostranný nebyl,“ zdůraznil Pařík.

  6 : 0 Litvínov - Plzeň 6 : 0 dohráno
20241027T17 : 30:00+0100
Litvínov vs. Plzeň
Litvínov vs. Plzeň
Litvínov
Plzeň
  2 : 1 Pardubice - Olomouc 2 : 1 dohráno
20241027T17 : 00:00+0100
Pardubice vs. Olomouc
Pardubice vs. Olomouc
Pardubice
Olomouc
  2 : 3 Brno - Hradec Králové 2 : 3 dohráno
20241027T17 : 00:00+0100
Brno vs. Hradec Králové
Brno vs. Hradec Králové
Brno
Hradec Králové
  5 : 2 České Budějovice - Třinec 5 : 2 dohráno
20241027T17 : 00:00+0100
České Budějovice vs. Třinec
České Budějovice vs. Třinec
České Budějovice
Třinec
  7 : 0 Vítkovice - Liberec 7 : 0 dohráno
20241027T16 : 00:00+0100
Vítkovice vs. Liberec
Vítkovice vs. Liberec
Vítkovice
Liberec
  4 : 5 sn Mladá Boleslav - Karlovy Vary 4 : 5 sn   dohráno
20241027T16 : 00:00+0100
Mladá Boleslav vs. Karlovy Vary
Mladá Boleslav vs. Karlovy Vary
Mladá Boleslav
Karlovy Vary
  5 : 2 Sparta - Kladno 5 : 2 dohráno
20241027T15 : 00:00+0100
Sparta vs. Kladno
Sparta vs. Kladno
Sparta
Kladno