Hlavní obsah

Operace, kterou moc specialistů nedělá. Hradec přišel o dalšího klíčového hráče

Kvůli dopingovému trestu vynechal drtivou část uplynulé sezony, když mohl začít hrát až v polovině února, a bez klíčového útočníka Kevina Klímy se hokejisté Hradce Králové budou muset obejít i dlouhou dobu v nadcházejícím extraligovém ročníku. Sedmadvacetiletého útočníka čeká operace a dlouhá rekonvalescence.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Gól královehradeckého Kevina Klímy v předkole play off proti Vítkovicím.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Kevin má zdravotní problém, který si přivezl z Ameriky, kde začal individuálně trénovat, ale moc toho nakonec nenatrénoval. Bohužel po vyšetření u specialisty v České republice je potřeba, aby absolvoval operaci, a bohužel i rekonvalescence je na delší čas,“ uvedl pro oficiální stránky královéhradeckého klubu jeho generální manažer Aleš Kmoníček, aniž by specifikoval povahu Klímova zranění.

„Tady to tedy vypadá, že na delší čas ztratíme dalšího důležitého hráče, kterého bude těžké nahradit,“ připouští Kmoníček, že ztráta Kevina Klímy je pro Mountfield velkou komplikací.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Vítkovice 1:1 (14. Kev. Klíma)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V současné chvíli nedokáže odhadnout, jak dlouho bude syn vítěze Stanley Cupu z roku 1990 Petra Klímy Hradci chybět. Očekává se však, že absence se bude pohybovat v řádu měsíců.

„Bude záležet na tom, kdy Kevin absolvuje operaci, což se snažíme co nejvíce uspíšit. Problémem je, že tuto „speciální“ operaci moc specialistů nedělá,“ doplňuje Kmoníček na adresu hráče, který v minulé sezoně odehrál i s play off 16 zápasů a zaznamenal čtyři góly a pět asistencí.

Hradec přišel mj. i o nejproduktivnějšího hráče uplynulého ročníku Olivera Okuliara, jenž podepsal roční kontrakt s Floridou v NHL, nebo o Christopha Lalancetta. Z hráčů do ofenzivy naopak získal Ryana Dmowského, Jakuba Poura nebo Oskarse Batnu.

Náhradu za zraněného Klímu podle Kmoníčka klub aktuálně nehledá. Přesto ale další příchody nejsou vyloučené. „Zintenzivnili jsme hledání nejlépe top českého hráče, které zatím stále probíhá. Jsme připravení si počkat a třeba i doplnit kádr v průběhu sezony. Zároveň však musíme koukat na naše finanční možnosti, abychom šli do sezony co nejvíce zabezpečení, nedělali jen nákupy a poté se prali s nedostatkem financí,“ uvědomuje si Kmoníček.

Související témata:
Kevin Klíma
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.