Hlavní obsah

Sparta přivítá Liberec, Plzeň se pokusí zaskočit Pardubice

Šesti zápasy pokračuje v neděli jedenáctým kolem hokejová extraliga. V 16:00 bude vhozeno úvodní buly v utkáních Kladno – Olomouc, Hradec Králové – České Budějovice a Sparta – Liberec. Mistrovský Třinec vyzve od 17:00 Karlovy Vary a v 17:30 přivítá Litvínov Vítkovice a Plzeň se představí na ledě Pardubic. Web Sport.cz vám nabídne ze všech utkání podrobné online reportáže a ve videoukázkách i všechny góly, nejzajímavější momenty a sestřihy zápasů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Sparta Praha 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Sparta se domácím příznivcům představí v extraligovém zápase poprvé po třech týdnech, kdy v O2 areně překvapivě nestačila na Karlovy Vary. Sérii šesti venkovních utkání ovšem Pražané zvládli na výbornou s bilancí pěti výher a jediné porážky.

Videa z klíčových momentů zápasů zde:
Sparta – Liberec
Kladno – Olomouc
Hradec Králové – České Budějovice
Třinec – Karlovy Vary
Litvínov – Vítkovice
Pardubice – Plzeň

Liberec sice v desátém kole vybojoval cenný bod v Pardubicích, ale s dosavadní, jedenáctou příčkou na severu Čech jistě nepanuje spokojenost. Proti Spartě se navíc Bílým Tygrům nedaří. Svěřenci kouče Grosse ovládli posledních sedm vzájemných duelů.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z branky.

V souboji příjemných překvapení dosavadního průběhu sezony se na Kladně představí Olomouc, která stejně jako Rytíři bodovala ve čtyřech z posledních pěti utkání. Hanáci se drží na páté příčce tabulky, Středočeši jsou šestí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Oceláři Třinec 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Soupeři v odlišné pohodě se střetnou v Hradci Králové. Domácí Mountfield se trápí, za tři body zvítězil pouze dvakrát a s devíti body drží dvanácté místo. České Budějovice v pátek přerušily šňůru pěti porážek, když doma přehrály Kladno (3:0). Motor je stejně jako Východočeši na devíti bodech, ale kvůli horšímu skóre o příčku níže. V minulé sezoně se ve vzájemných duelech radovali vždy domácí.

Výkony Třince doma a venku jsou doslova jako den a noc. Úřadující šampioni venku ještě nezvítězili. Ve Werk Areně ale bodovali ve všech pěti utkáních a jsou nejlepším týmem soutěže na vlastním kluzišti. Karlovy Vary přijedou do Slezska posíleny drtivou výhrou 6:1 v západočeském derby proti Plzni, v Třinci ovšem uspěly naposledy v září 2022 a loni proti Ocelářům nezískaly ani bod.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Škoda Plzeň 6:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínov měl vynikající vstup do sezony, ale po sedmi vítězstvích byla páteční porážka se Spartou pro Vervu již třetí v řadě. Severočeši ovšem nadále vládnou extralize a favoritem budou i proti Vítkovicím. Ostravskému týmu patří desátá pozice, ale doposud odehrál pouze sedm utkání. Hráče Ridery totiž na konci září postihla viróza a dva duely byly odloženy. Do extraligového kolotoče se Vítkovice vrátily porážkou 3:5 v Brně.

Pardubice pod vedením dočasného kouče Václava Baďoučka v desátém kole přetlačily po samostatných nájezdech Liberec a proti poslední Plzni, jež inkasovala šest branek v západočeském derby na ledě Karlových Varů, si nepřipouštějí nic než zisk tří bodů.

Zbylé utkání jedenáctého kola mezi Kometou Brno a Mladou Boleslaví se uskuteční v pondělí.

  Kladno - Olomouc dnes 16 : 00
20241013T16 : 00:00+0200
Kladno vs. Olomouc
Kladno vs. Olomouc
Kladno
Olomouc
  Hradec Králové - České Budějovice dnes 16 : 00
20241013T16 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. České Budějovice
Hradec Králové vs. České Budějovice
Hradec Králové
České Budějovice
  Sparta - Liberec dnes 16 : 00
20241013T16 : 00:00+0200
Sparta vs. Liberec
Sparta vs. Liberec
Sparta
Liberec
  Třinec - Karlovy Vary dnes 17 : 00
20241013T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Karlovy Vary
Třinec vs. Karlovy Vary
Třinec
Karlovy Vary
  Litvínov - Vítkovice dnes 17 : 30
20241013T17 : 30:00+0200
Litvínov vs. Vítkovice
Litvínov vs. Vítkovice
Litvínov
Vítkovice
  Pardubice - Plzeň dnes 17 : 30
20241013T17 : 30:00+0200
Pardubice vs. Plzeň
Pardubice vs. Plzeň
Pardubice
Plzeň