Hlavní obsah

Sparta mačkala soka jako citrón, přesto se strachovala. Hráli jsme na krásu, mrzelo Grosse

Sparťanští hokejisté zlomili prokletí. V deseti z předchozích jedenácti zápasů inkasovali jako první, teď však plzeňského soka v úvodní třetině naprosto mleli. V 18. minutě to bylo na střely na branku 19:0 a na góly 1:0, Západočeši však skórovali hned z první rány a favorita ještě pořádně kousali. Nakonec ovšem domácí vydřeli výhru 5:3.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Škoda Plzeň 5:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Hosté si museli v první třetině připadat jako citrón. Sparta je mačkala do poslední kapky. „Byli jsme pořádně zavaření. Říkali jsme si v kabině, že to stálo za ho*no,“ řekl rozmrzelý plzeňský obránce Jan Piskáček.

Zákrok Dominika Pavláta, vybojovat puk v rohu, dovést kotouč na půli hřiště a vyhodit ho do útočného pásma. Tahle plzeňská rutina se opakovala téměř celou třetinu. Pražané ale z převahy vytěžili jedinou trefu Chlapíka, selhali i ve dvouminutové přesilovce pět na tři. „Hráli jsme moc na krásu, musíme víc chodit do brány. Gólman viděl skoro všechno,“ štvalo domácího kouče Pavla Grosse.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Plzeň 2:1 (24. Forman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Držení puku jsme měli 90 procent, ale chyběl někdo před bránou. Byla to naše chyba,“ připustil i útočník Pavel Kousal. Člen elitní formace však hned v úvodu druhé části přichystal trefu pro Miroslava Formana, na nějž navázal gólem o minutu později i Němeček. Ani to ale trápící se Škodu nezlomilo a dvěma slepenými brankami z ničeho nic zase srovnala.

Tentokrát však za reakci Gross své svěřence pochválil. „Jsem rád, že jsme vůbec nezpanikařili,“ ocenil. „Líbilo se mi, že jsme zůstali pozitivní a sebevědomí. Žádný náznak paniky,“ souhlasil Forman. Domácí totiž využitou přesilovkou Irvinga odskočili zpátky do vedení.

Reprezentační gólman Dominik Pavlát se mohl přetrhnout, ale ani jeho 39 zákroků na vítězství nestačilo. Sparta už si totiž náskok pohlídala a výhru pojistil do prázdné branky druhou trefou Forman. Ten tak během jediného duelu zdvojnásobil svůj počet gólů v sezoně.

„V koncovce jsem se trochu trápil. Ale do šancí jsem se dostával, tak to tam konečně padlo. Do pauzy se hned půjde s lepší náladou,“ připomněl, že teď extraligu na chvíli zastaví reprezentační přestávka. „Je čas si trochu odpočinout. A pobýt s dětmi. Takže to vlastně žádný relax nebude,“ usmál se 33letý forvard.

Zatímco Sparta vyhrála páté z posledních šesti duelů a dotáhla se ke druhému Litvínovu na rozdíl jediného bodu, Plzeň kouše třetí porážku v řadě. A nezměnila to ani trefa svátečního střelce Jana Piskáčka, který zapsal první gól v modrobílém dresu v základní části. A že byl výstavní, vousatý obránce z úhlu vymetl pavučinky v bližší šibenici. „Přesně tam jsem mířil. A povedlo se to trefit pěkně,“ podotkl Piskáček.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Plzeň 3:2 (27. Piskáček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po utkání dostal otázku i na incident z pátečního zápasu, kdy ho v souboji nepochopitelně kousl do ruky karlovarský bek Michal Plutnar. Ten se posléze omluvil s tím, že to nebyl úmysl. „Na zprávu jsem mu odpověděl, ale vyjadřovat se k tomu nechci. Všechno už bylo řečeno,“ prohodil jen 34letý bývalý hráč Sparty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.