Hlavní obsah

Snová premiéra. Výhra v Brně mě přijde draho, usmívá se Tamáši

Aktualizováno

Po přestupu ze slovenské Banské Bystrice zažil v dresu hokejistů Mountfieldu parádní debut v české extralize. Útočník Alex Tamáši přispěl k hladkému hradeckému triumfu v úvodním zápase nové sezony na brněnském ledě (4:0) gólem i asistencí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Hradec Králové 0:2 (17. Tamáši)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Takovou premiéru jsem si nedokázal představit ani ve snu. Povedené utkání pro mě bude v kabině hodně drahé. Jsem ale strašně rád za sebe i za mužstvo,“ usmíval se pětadvacetiletý Tamáši.

Vítězství nad Kometou si mimořádně cení. „Uspět v zahajovacím kole je vždycky pro psychiku nesmírně důležité. Mělo by nás to nakopnout. Dobře jsme bruslili, dařilo se nám důrazně napadat brněnské protihráče. S Oliverem Okuliarem a Alešem Jerglem jsme si v útočné formaci skvěle sedli. Mně se docela střelecky dařilo už v přípravě. Jsem moc rád, že jsem skóroval i v ostrém zápase,“ usmíval se šťastně člen slovenského národního týmu na letošním mistrovství světa v Lotyšsku a ve Finsku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC KOMETA BRNO vs. Mountfield HK, a.s.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Tamášiho potěšilo také čisté konto, které vychytal brankář Mountfieldu Bartošák. „V poslední třetině jsme začali trochu myslet i na to, že taky pro něj by nula značila znamenitý extraligový debut za Hradec. V žádném případě jsme se ale nesoustředili pouze na defenzívu,“ tvrdil.

Mountfield tak v Brně navázal na povedenou generálku. V posledním přípravném zápase Hradečtí rozstříleli před týdnem Vídeň rovněž bez inkasovaného gólu 7:0. „S Kometou to ovšem byl mnohem náročnější duel,“ měl Tamáši jasno.

Po první zkušenosti porovnal tuzemskou nejvyšší soutěž se slovenskou, v níž nastupoval v minulé sezoně za Banskou Bystricu. „Česká extraliga je rychlejší a systémově propracovanější,“ míní.

Související témata: