Hlavní obsah

Snajpr se dostavil se zpožděním. Snad to nebyl jen výstřelek, věří v Litvínově

Skvělý bruslař se smrtelnou střelou, psali o něm před draftem NHL v roce 2019. V pátek tato slova slovenský útočník Maxim Čajkovič potvrdil. Po zranění si odbyl svou premiéru za hokejový Litvínov a dvěma přesnými zásahy překonal brankáře Sparty Kořenáře. Na body to nestačilo, ale entrée do extraligy bylo z osobního hlediska více než slušné.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Maxim Čajkovič zažil úspěšnou premiéru za LitvínovVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Sparta se hrnula do útoku. Filip Chlapík už byl ve velmi dobré střelecké pozici. Jenže z ničeho nic se za ním zjevil zloděj puků. Čajkovič sparťanskému útočníkovi nadzvedl hokejku a okamžitě pádil vstříc brance soupeře. Přečíslení dva na jednoho vyřešil tak, jak ho střelec řešit má. Střelou pod horní tyč poslal Vervu do vedení.

I tohle o něm skauti před pěti lety říkali: Raději střílí, než nahrává. „Brankář se snažil trochu podvádět a otevřel mi prostor nad lapačkou,“ popisoval Čajkovič svou premiérovou trefu v extralize. Ta druhá přišla ve třetí třetině. Vlastně při do té doby ojedinělé možnosti domácích. V přesilovce pálil slovenský střelec do stejného místa a znovu úspěšně.

10. kolo: Litvínov - Sparta

„Na ledě jsem se cítil dobře, ale ještě se mám co zlepšovat. Víc by mě těšilo, kdybych gól nedal a vyhráli bychom,“ konstatoval 23letý útočník.

Hráč jeho střeleckých kvalit se Vervě bude nesmírně hodit. Především v momentech, kdy nehraje hlavní ofenzivní eso Litvínova Ondřej Kaše. Ten proti Spartě vynechal kvůli nemoci už čtvrtý duel za sebou. Čajkovič zaujal právě Kašeho místo ve druhém útoku po boku Davida Kašeho a Nicolase Hlavy.

Jeho přínos ocenil také kouč Vervy Karel Mlejnek. „V přípravě odehrál čtyři třetiny. Teď se vrátil po zranění a věřím tomu, že jeho výkon nebyl výstřelek. Že jeho hra bude nadále konzistentní,“ přál si trenér Severočechů.

Jestli se mu to vyplní, se ukáže už v neděli. Do Litvínova přijedou Vítkovice.