Hlavní obsah

Skvělý nápad ve Varech. Hokejisté si pištění dětí a rachot z hlediště užívali

Zdánlivě obyčejné střetnutí mělo v extraligových dějinách zásadní význam. Na souboji domácí Energie s českobudějovickým Motorem, který začal v pravé poledne, byli totiž poprvé hlavními návštěvníky žáci a studenti škol v regionu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary–České Budějovice, děti si užily speciální zápasVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

14. kolo: Karlovy Vary - České Budějovice

V hledišti karlovarské Areny se nakonec objevilo 5520 diváků a dětská část publika se postarala o hodně bouřlivou atmosféru pro obě mužstva. „Dětem patří ohromný dík za to, jakou kulisu pro utkání vytvořily. Povedená akce, myslím, že si to užívali nejen hráči na ledě, ale i všichni v hledišti. Ten rachot z hlediště mě fascinoval,“ připouštěl karlovarský trenér David Moravec.

„Děti spíš pištěly, než že by řvaly nahlas. Myslím ale, že i pro nás to bylo fajn,“ uvedl útočník hostů Jáchym Kondelík. „Světový trend je dělat podobné akce. Myslím si, že se to povedlo a třeba jsme tím získali budoucí fanoušky,“ usmál se domácí gólman Dominik Frodl.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

V Karlových Varech se hrálo před zraky dětí a studentů.

Nadšení školáci pištěli i křičeli při takřka každé vážnější akci a během přerušení hry se s chutí pouštěli na tribunách do tance. Navíc s hrdostí ukazovali transparenty vyjadřující přízeň i s názvy svých škol a nakonec jim možná ani tolik nevadilo, že po výhře 2:1 v prodloužení, o níž rozhodl dánský útočník Olesen po 22 vteřinách, byli spokojenější Jihočeši.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary–České Budějovice 1:2 pp (61. Olesen)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Za mě to byl velmi dobrý nápad, hrálo se v úžasné atmosféře a mám radost, že jsme Varům mohli v tomto směru vyjít vstříc,“ říkal budějovický trenér Ladislav Čihák, jehož navíc těšilo, že na sedmý pokus se Motor dočkal první výhry z ledu soupeře. „Už jsme to nutně potřebovali a dva body v naší situaci jsou skutečně cenné,“ doplnil. Olesen se blýskl v září hattrickem proti Pardubicím, na další gól čekal až do pátečního odpoledne.

Karlovy Vary nechytily začátek střetnutí. „Nebyli jsme schopní se dostat do zápasu, od nás hodně špatné načasování a ani pětiminutová přesilovka nepomohla, spíš ještě mužstvo trochu utlumila,“ uvažoval Moravec. Motor působil daleko aktivněji. „Vypracovávali jsme si šance a dali jsme první gól, což pro nás znamenalo strašně moc. Snažili jsme se tlačit hodně na soupeře, ale věděli jsme o dovednostech hráčů Karlových Varů, kteří umí získat kotouč a odjet s ním. Jsme proto rádi, že po nerozhodném výsledku po 60 minutách se nám to všechno skvěle sešlo v prodloužení,“ říkal Čihák.

Brzkému začátku musely týmy přizpůsobit svůj program. České Budějovice přijely do dějiště utkání již ve čtvrtek v podvečer, v den zápasu pak oba celky zrušily tradiční předzápasové rozbruslení. „Místo toho jsme se šli projít. Když jsem byl na farmě v zámoří, tak jsme tam hráli i od desíti ráno. Na utkání v takový čas se musíte trošku víc rozhýbat. Když do toho vlítnete bez pořádné rozcvičky, je to těžké,“ řekl Kondelík, pro nějž to bylo poslední vystoupení v dresu Motoru, protože byl vyměněn do Pardubic.

Domácí nakonec byli rádi, že neodešli s prázdnou. „Beru pozitivně, že jsme se do zápasu dostali a srovnali skóre. Je důležité, že body sbíráme a posouváme se dál, bohužel prodloužení pro nás skončilo hrozně rychle,“ dodal Moravec.

  2 : 2 Třinec - Sparta 2 : 2 62. min Živě
20241025T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Sparta
Třinec vs. Sparta
Třinec
Sparta
  2 : 0 Vítkovice - Plzeň 2 : 0 přestávka Živě
20241025T18 : 00:00+0200
Vítkovice vs. Plzeň
Vítkovice vs. Plzeň
Vítkovice
Plzeň
  1 : 0 Olomouc - Mladá Boleslav 1 : 0 37. min Živě
20241025T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Mladá Boleslav
Olomouc vs. Mladá Boleslav
Olomouc
Mladá Boleslav
  1 : 0 Hradec Králové - Litvínov 1 : 0 40. min Živě
20241025T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Litvínov
Hradec Králové vs. Litvínov
Hradec Králové
Litvínov
  1 : 3 Liberec - Brno 1 : 3 36. min Živě
20241025T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Brno
Liberec vs. Brno
Liberec
Brno
  0 : 2 Kladno - Pardubice 0 : 2 38. min Živě
20241025T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Pardubice
Kladno vs. Pardubice
Kladno
Pardubice
  1 : 2 pp Karlovy Vary - České Budějovice 1 : 2 pp   dohráno
20241025T12 : 00:00+0200
Karlovy Vary vs. České Budějovice
Karlovy Vary vs. České Budějovice
Karlovy Vary
České Budějovice