Hlavní obsah

Rána pro Liberec. Zraněný kapitán Filippi bude chybět týdny

Zranění kosí mazáky mezi libereckými hokejisty. Bílí Tygři hned po startu extraligy přišli o klíčového obránce Radima Šimka, nyní se delší dobu budou muset obejít i bez kapitána Tomáše Filippiho. „Týmu bude chybět v řádu týdnů,“ oznámil severočeský klub.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Liberec 3:1 (37. Filippi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

V minulé sezoně se Tomáši Filippimu zranění vyhýbala, odehrát mohl všechna utkání a se 62 kanadskými body se stal nejproduktivnějším hráčem soutěže. V té aktuální se ovšem 32letý útočník marodce nevyhnul.

„Bílí Tygři se budou muset v následujících týdnech obejít bez kapitána Tomáše Filippiho, který se od utkání s Pardubicemi potýká se zraněním v dolní části těla,“ oznámil severočeský klub na svých webových stránkách vyřazení svého historicky nejproduktivnějšího hráče na delší dobu.

Tahoun Liberce utrpěl zranění v pátečním utkání v Pardubicích, které Bílí Tygři prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. „Dostal kotoučem do nohy a zatím není schopen chodit. Přesnou diagnózu ještě nemáme a nevím, jak dlouho bude mimo,“ prozradil liberecký trenér Filip Pešán ještě po nedělní prohře 2:3 v prodloužení na ledě Sparty.

Podrobnější vyšetření ho nepotěšilo. Po navrátilci z NHL Radimu Šimkovi a Michalu Bulířovi přišel o dalšího zkušeného hráče. „Hned úvodní zápas s Kometou Brno byl osudový pro Radima Šimka, který je stále v rekonvalescenci. Ještě před startem soutěže laborovali se zraněním Michal Bulíř s Vojtěchem Budíkem, kteří jsou znovu na marodce,“ posteskl si klub nad rozsáhlou marodkou.

Foto: Profimedia.cz

Liberecký kapitán Tomáš Filippi

Pro Liberec jde o  zprávu o to nepříjemnější, neboť Filippi od nové sezony nosí na dresu kapitánské céčko. „V úvahu určitě připadali i další zkušení hráči, ale rozhodli jsme se pro Tomáše, protože zaprvé kromě zahraničí ve své kariéře prakticky nehrál za jiný tým než za Tygry. Uzavřel s námi dlouholetou smlouvu, což je druhá důležitá věc. Je lídrem jak v kabině, tak na ledě a oproti Radimu Šimkovi pro něj hrálo i to, že bydlí v Liberci a tráví hodně času v aréně i po večerech, což je podle mě také důležité,“ vysvětloval volbu Pešán.

Bílí Tygři jsou po deseti odehraných zápasech na dvanáctém místě. V pátek je čeká vyhecované utkání na hřišti Mladé Boleslavi.