Hlavní obsah

První posila pro poslední Plzeň. Získala vicemistra světa z dvacítek

Aktualizováno

Poslední tým extraligové tabulky vítá ve svých řadách první posilu v průběhu letošní sezony. Trápící se hokejisté Plzně získali do svých řad 21letého útočníka Adama Měchuru, držitele stříbrné medaile z loňského mistrovství světa dvacítek. Téměř dvoumetrový obr působil naposledy v AHL na farmě Bostonu v Providence, kde se však do kádru nevešel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Indiánům se start do nového ročníku vůbec nepovedl. V neděli proti Olomouci zapsali teprve druhé tříbodové vítězství v sezoně, i po něm jsou však na dně tabulky. Již dříve navíc na celou sezonu přišli o útočníky Marka Soukupa i Miroslava Indráka a spolupráci ukončili s Kanaďanem Olivierem Archambaultem. Zraněný je rovněž Ondřej Rohlík hostující z Pardubic.

Západočeši tak potřebovali zvýšit konkurenci v útočných řadách. O příchodu Měchury se v posledních dnech spekulovalo, nyní přestup potvrdil i plzeňský klub, kde písecký rodák podepsal dvouletý kontrakt s opcí.

„Adam je první změnou v našem týmu. Je to mladý a perspektivní útočník, má necelé dva metry a měl by do naší hry přinést důraz v útočné i obranné fázi,“ uvedl k podpisu generální manažer a spolumajitel klubu Martin Straka.

Foto: Profimedia.cz

Adam Měchura v dresu české reprezentace do 20 let (archivní foto).

Měchura zvládá roli centra i křídla. Liberecký odchovanec působil předchozí dva roky v zámoří, nejprve v kanadské juniorce, následně se snažil prosadit na farmě v Providence. Většinu minulé sezony však odehrál ve třetí zámořské soutěži ECHL, kde v celku Maine Mariners nasbíral 48 bodů (22+26) v 63 zápasech.

Letos už bojoval o stálé místo v záložním týmu Bostonu, ovšem neuspěl, a tak zvolil návrat do Evropy.