Hlavní obsah

Pro Hynka Zohornu byla Kometa první volba. Těší se na souboje s bratrovými Pardubicemi

Po šesti sezonách se vrátil do známého prostředí. Zkušený útočník Hynek Zohorna, který naposledy působil ve švédském Oskarshamnu, bude v příštím extraligovém ročníku znovu oblékat dres hokejistů Brna, jimž pomohl v letech 2017 a 2018 k zisku mistrovského titulu.

Foto: HC Kometa Brno

Hynek Zohorna bude v nadcházející sezoně opět oblékat dres hokejistů brněnské Komety.

Článek

Proč jste se rozhodl vrátit do české nejvyšší soutěže?

S manželkou jsme čekali druhé dítě, a tak jsme se rozhodli pro návrat domů. To byl hlavní důvod. Když o mě projevila zájem Kometa, nebylo co řešit. Byla to první volba. Už se na staronové angažmá hrozně těším.

Kolik jste našel v šatně spoluhráčů z doby, kdy jste Brno v roce 2018 opouštěl?

Jen dva. Michala Gulašiho a Martina Zaťoviče.

Překvapilo vás, že se Zaťovič chystá i v 39 letech na extraligu?

Já mu zrovna říkal, že vypadá na pětadvacet. (smích). Je neuvěřitelné, jak se ve svém věku dokáže udržovat. Klobouček před ním.

Jak hodnotíte sílu brněnského kádru před nadcházející sezonou?

Je tady pár starších hokejistů, silná střední generace i výborní mladí kluci, z nichž některé stále ještě poznávám. Myslím, že máme kvalitní mužstvo, které může mít vysoké ambice. Cíle si ale budeme v kabině nastavovat postupně.

Už víte, jaká by měla být vaše role v týmu?

Měl bych hrát na křídle. A můžu nastupovat v oslabení i v přesilovkách. Chci pro úspěch Komety udělat maximum. Už jsem natěšený na přípravné zápasy.

Do Brna vás ještě lákal kouč Jaroslav Modrý, který pak ovšem z rodinných důvodů rezignoval. Překvapilo vás to?

Asi je potřeba chápat, že mu rodinná situace nedovolila v Kometě pokračovat a zůstal v zámoří. Nahradil ho Kamil Pokorný, s nímž jsem v klubu zažil obě titulové sezony. Dobře se známe, může to být pro mě výhoda.

Jak jste se změnil za šest roků, během nichž jste působil v KHL, Finsku a Švédsku?

Každý stárne. Mně je teď třiatřicet, takže jsem o dost zkušenější. A věřím, že jsem na tom lépe mentálně i fyzicky. Není totiž jednoduché neustále v zahraničních klubech prokazovat, že jsem lepší než domácí borci. Pokud by tomu tak u cizince nebylo, nemá tam co dělat.

Vy jste ale v uplynulé sezoně sestoupil s Oskarhamnem z nejvyšší švédské soutěže. Jak jste to nesl?

Těžce. Bylo to velké zklamání. Sérii mezi posledním a předposledním celkem dlouhodobé části jsme bohužel nezvládli. Ve Švédsku sestupuje z elitní soutěže nejhorší tým přímo, což je podle mě fér. Jinak se nám ale v malém dvacetitisícovém městě hodně líbilo. Byl tam klid a měli jsme blízko k moři.

Co říkáte na to, jak mohutně před novou sezonou posilují Pardubice, za které hraje váš starší bratr Tomáš?

Jak to sleduju, tak posilují prakticky všechna extraligová mužstva. Pardubice ale pochopitelně nejvíc. Už se moc těším, až si to s bráchou rozdám. Velké nákupy zvučných hokejistů jsou jedna věc, ale ono bude taky dost záležet na tom, jak si potom sednou na ledě.

Související témata: