Hlavní obsah

Kapitán mistrů světa mění švýcarskou čokoládu za pardubický perník

Aktualizováno

Hokejové Pardubice odpálily v pondělí po poledni přestupovou bombu. Po osmi letech ve Švýcarsku se do nejvyšší soutěže vrací kapitán mistrů světa Roman Červenka. Osmatřicetiletý útočník by se měl stát stěžejní postavou Dynama v cestě za titulem, na který Východočeši čekají od roku 2012.

Roman Červenka nechce být na jaře bez play off, proto se upsal Pardubicím. Před novou sezonou trénuje s Jágrem Video: Sport.cz

Článek

„Do extraligy se vrátila spousta dobrých hráčů. Liga má skvělou kvalitu. Mě ani tým nečeká nic jednoduchého, ale těším se. Je to velká výzva a pokusíme se naplnit cíle, které máme před sebou,“ uvedl Červenka na pondělní tiskové konferenci. S Dynamem podepsal dvouletou smlouvu.

První námluvy začal zkušený útočník s Pardubicemi na mistrovství světa. Majitel Dynama Petr Dědek byl denně v kontaktu s hráčovým agentem. „Když nám Roman řekl, že by se příchodu nebránil, rozjeli jsme to ve velkém,“ prozradil Dědek.

Červenka strávil posledních pět sezon v Rapperswilu. Dva ročníky navíc dělal ve švýcarském týmu kapitána. V české extralize působil naposledy před osmi lety. V Chomutově se stal vítězem bodování základní části soutěže, na což mu stačilo 61 bodů. Pirátům ale vystavili ve čtvrtfinále stopku pozdější šampioni z Liberce.

O návratu kapitána současných mistrů světa do extraligy se začalo spekulovat zkraje července. Majitel Dynama Petr Dědek tehdy pro Sport.cz odmítl vyjednávání s Červenkou komentovat. Dodal ale, že pro extraligu chce „jen to nejlepší“.

Pardubice dělají poslední dva roky vše pro to, aby získaly titul. Pokaždé jim ale v cestě stál Třinec. Loni je vyřadil v semifinále sedmého zápasu, letos v prodloužení rozhodujícího, sedmého duelu finále. Dynamo už v létě jednu zvučnou posilu přivedlo. Po návratu ze zámoří se na východ Čech přesunul bronzový medailista z MS 2022 Jiří Smejkal.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články