Hlavní obsah

Mueller se vrací. Brno je pro něj druhý domov, radují se v Kometě

Aktualizováno

Po dvou letech se do hokejové Komety vrací kanonýr Peter Mueller. Brno si od nejproduktivnějšího hráče extraligové sezony 2020/21 slibuje výrazné zlepšení v ofenzivě, vždyť dosud za osm extraligových kol vstřelili Jihomoravané pouhých patnáct gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Peter Mueller bude znovu oblékat dres Komety.

Článek

„Peter se nikdy netajil tím, že Brno je pro něj druhý domov. Ke Kometě a jejím fanouškům má opravdu silný citový vztah, což hrálo u jeho návratu velkou roli,“ vysvětluje jeden z důvodů Muellerova comebacku sportovní manažer Komety Tomáš Vincour.

Mueller v Brně strávil od roku 2018 čtyři sezony a odehrál za něj celkem 193 zápasů. Předloni v létě ale uvízlo jednání o prodloužení kontraktu na mrtvém bodě, a tak nakonec šikovný forvard zamířil ke konkurentovi do Vítkovic.

V první sezoně v jejich dresu pomohl k postupu ve čtvrtfinále play off právě přes Kometu, když navíc poslední šestý zápas série rozhodl vítězným gólem v prodloužení. V uplynulé sezoně se však Mueller s Vítkovicemi rozhádal, v klubu už dál nechtěl pokračovat a ročník dohrál v německém Wolfsburgu. V jeho dresu zapsal 16 bodů v 18 zápasech, v play off už ale nebodoval. A nového kontraktu se v dolnosaském klubu nedočkal.

Nyní se s velkou parádou vrací do Komety, která v něm coby aktuálně předposlední celek extraligové tabulky vidí tak trochu spasitele. Navzdory tomu, že je mu už šestatřicet…

„V minulosti pomohl svým profesionálním přístupem a střeleckým instinktem ke spoustě vyhraných zápasů. Sám jsem s Peterem hrál, takže vím, čeho je na ledě schopný. A faktem je, že produktivita nás v probíhající sezoně zatím trápí. Nikdy to ale není jenom o jednom hráči, příchod Petera může hrát důležitou roli, ale na posunu tabulkou výš se musí podílet kompletně celý tým,“ dodává Vincour.