Hlavní obsah

Posila Dynama Zbořil vysvětluje odmítnutí Komety: Musel jsem v sobě skousnout, že se nevrátím domů

Ve čtvrtek se navlékl do žluté reflexní vesty s logem Komety a s brněnskými hráči si byl prohlédnout místo, kde vyrůstá nová hokejová hala jihomoravského klubu. O tři dny později byl návrat obránce Jakuba Zbořila po deseti letech v zámoří do extraligy stvrzen. Ovšem nikoliv do Komety, ale překvapivě do Pardubic…

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Zbořil v dresu národního týmu

Článek

„Sedli jsme si (s vedením Dynama), byly mi vysvětleny požadavky na mě, podmínky a všechno mi zapadalo do sebe. Pardubice jsou klub s těmi nejvyššími ambicemi – na tuhle sezonu, tu další i strašně moc let dopředu,“ říká sedmadvacetiletý odchovanec Komety v rozhovoru pro videokanál pardubického klubu.

Právě ambice Dynama, sportovní stránka, a nejspíš i lepší platové ohodnocení, rozhodly, že Zbořil dal nakonec mateřskému Brnu nečekaně košem. Přitom šéf Komety Libor Zábranský o služby účastníka MS 2023 hodně stál.

„O svém rozhodnutí jsem se s nikým nebavil, nikoho jsem nekontaktoval. Chtěl jsem držet věci co nejvíc pod pokličkou. Musel jsem v sobě skousnout, že se nebudu vracet domů, kde jsem vyrůstal, ale že půjdu posílit Dynamo. Strašně moc se těším,“ vysvětluje Zbořil, který v pardubické šatně potkal spoustu známých tváří včetně dalšího odchovance Komety (o rok mladšího) beka Libora Hájka.

„S Liborem jsme vyrůstali, známe se od mých dvou let. Těším se na další spolupráci. Přivítání bylo od všech super,“ tvrdí Zbořil, který sám sebe charakterizuje jako oboustranného obránce.

„Vycházím z dobré defenzivy, ta je u mě na prvním místě. Rád ale podpořím i útok a jsem teď v hlavě nastavený tak, že se budu snažit být úplně všude, abych co nejvíc pomohl. Budu se snažit i říct něco v šatně, když bude potřeba,“ uvažuje Zbořil, jenž v extralize zatím odehrál 18 zápasů, když v době covidu nastupoval v sezoně 2020/21 za Kometu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Zbořil

„Tehdy jsem nastoupil i v Pardubicích a hrálo se mi tady fakt dobře. Doufám, že se to vůbec nezměnilo,“ přeje si před svou premiérou v pardubickém dresu, která by měla přijít už v úterý proti Mladé Boleslavi.

Z extraligy má respekt, její kvalita prý šla v posledních letech nahoru. „V televizi teď extraligový hokej vypadá super. A kluci, kteří se do ní vrátili, mi říkali, že za poslední dva roky se její úroveň strašně moc zvedla,“ pokyvuje hlavou.