Hlavní obsah

Pohádkový příběh v Plzni. Měl jsem slzy v očích, přiznal nečekaný hrdina

Na první říjnové vítězství potřebovali plzeňští hokejisté sedm zápasů. A hlavně pořádně nečekaného hrdinu. V neděli dopoledne povolali z prvoligového Sokolova na střídavé starty 39letého veterána Lukáše Pulpána. A zkušený bek hned večer dvěma trefami zařídil obrat na 3:2 proti Olomouci. „Už jsem si ani nepředstavoval, že bych tady mohl hrát. A góly jsou třešnička na dortu,“ rozplýval se plzeňský rodák a odchovanec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Olomouc, dva góly 39letého plzeňského obránce Lukáše PulpánaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

13. kolo: Plzeň - Olomouc

Ve Škodovce strávil celkem osm extraligových sezon, už však zřejmě čekal, že kariéru uzavře mimo záři reflektorů v první lize. Pak však přišel překvapivý telefonát. „V sobotu jsme hráli se Sokolovem proti Kolínu a po rozbruslení si mě zavolali trenéři, že se ozval Martin Straka, jestli bych nechtěl přijet pomoci,“ líčil Pulpán v rozhovoru pro klubový web.

Západočeši totiž postrádají obránce Rubinse, Kvasničku i Dujsíka. „Hned jsem řekl, že pokud se po zápase budu cítit dobře, tak nabídku neodmítnu. Za Plzeň vždycky rád nastoupím. Ale takový zápas jsem si ani ve snu nepředstavoval,“ smál se drobný, ale šikovný bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Olomouc 1:2 (34. Pulpán)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přitom trápící se indiáni nevstoupili dobře ani do duelu s Olomoucí. Soupeře sice přehrávali, ale po dvou náhodných trefách Hanáků museli stahovat manko. Pak si však vzal slovo Pulpán. Ve 34. minutě si najel na výbornou přihrávku Holešinského, jako zamlada frnkl hostující defenzivě a zakončil k pravé tyčce. „Věděl jsem hned, že budu střílet nad lapačku, a padlo to tam,“ říkal s úlevou.

Modrobílé poté zachránily dvě šťastné branky. Nejprve z hole Jana Schleisse a necelých pět minut před koncem si znovu vzal slovo velezkušený obránce. Střelou ze záporného úhlu zaskočil Sedláčka a mohl podruhé v utkání slavit. „Přitom jsem jenom nechtěl ztratit kotouč, tak jsem ho zkusil nahodit a se štěstím propadl do branky,“ popisoval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň–Olomouc 3:2 (56. Pulpán)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Domácí dokázali těsný náskok uhájit a radovali se z teprve druhého tříbodového vítězství v sezoně. A nečekaný hrdina zářil štěstím. „Při děkovačce, ale už i při nástupu na led jsem měl i trochu slzy v očích,“ přiznal.

Plzeň je sice i nadále v tabulce poslední, ale bodově se dotáhla na Motor. A hlavně by ji tato vydřená výhra mohla do druhé čtvrtiny výrazně nakopnout. „Nehráli jsme špatně, tvrdou prací jsme zápas zlomili. Já chtěl hlavně klukům pomoci, aby se trošku nakopli, protože je vidět, že na nich leží deka,“ připustil Pulpán. „Snad už to půjde jen tou lepší cestou,“ doufá.

Sám ovšem zatím netuší, kolik zápasů za mateřský klub ještě odehraje. „Abych řekl pravdu, tak nevím, jak to bude dál. Zavolám si s trenéry ze Sokolova, domluvíme se a následně uvidíme, co a jak,“ doplnil Pulpán, jenž v Plzni naposledy působil v roce 2020 a předchozí čtyři sezony oblékal dres karlovarské Energie.

Foto: HC Škoda Plzeň

Lukáš Pulpán dává gól proti Olomouci