Hlavní obsah

Plzeň je na trhu aktivní, další posilu ulovila v zámoří

Aktualizováno

Hokejisté Plzně se rozhodně nehodlají smířit s poslední příčkou extraligové tabulky. I proto v průběhu sezony posilují kádr. Krátce po příchodu bývalého mládežnického reprezentanta Adama Měchury si v zámoří vyhlédli dalšího útočníka. Do konce sezony podepsali kontrakt s 32letým kanadským forvardem Turnerem Elsonem, jenž má na kontě i tři duely ve slavné NHL.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC Škoda Plzeň 4:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Indiánům se vstup do aktuálního ročníku vůbec nepovedl. Za čtrnáct duelů nasbírali pouhých dvanáct bodů, v tabulce jsou poslední. Poté, co se předčasně rozloučili s dalším z Kanaďanů Olivierem Archambaultem, chtějí zvýšit konkurenci v ofenzivě.

Po zranění už se sice vrátil Ondřej Rohlík, na marodce však z útočníků stále zůstávají Miroslav Indrák s Markem Soukupem, kteří zřejmě přijdou o celou sezonu.

Proto se Západočeši rozhlíželi po dalším posílení. „V současné situaci se snažíme být na trhu aktivní, i když to není snadné. Po odchodu Oliviera Archambaulta se uvolnilo místo pro zahraničního hráče, a když se objevila příležitost získat Turnera, pečlivě jsme ho prověřili a na základě několika faktorů oslovili,“ vysvětloval pro klubový web trenér Josef Jandač.

Foto: Profimedia.cz

Turner Elson je novou posilou Plzně.

Elson celou kariéru působí v zámoří. Většinu z posledních dvanácti let strávil na farmářské AHL. Krátce nakoukl i do nejprestižnější NHL, jedno utkání odehrál už před devíti roky za Calgary, v němž si připsal asistenci, v sezoně 2021/2022 pak nastoupil na dva zápasy v dresu Detroitu.

Minulý ročník působil na farmě New Yorku Rangers v Hartfordu a v záložním týmu Minnesoty v Iowě. Letos byl zatím bez angažmá. Během 596 duelů v AHL nasbíral 274 bodů (121+153). „Věřím, že Turner přinese do týmu velkou pracovitost,“ doplnil Jandač.

  Sparta - Kladno zítra 15 : 00
20241027T15 : 00:00+0100
Sparta vs. Kladno
Sparta vs. Kladno
Sparta
Kladno
  Vítkovice - Liberec zítra 16 : 00
20241027T16 : 00:00+0100
Vítkovice vs. Liberec
Vítkovice vs. Liberec
Vítkovice
Liberec
  Mladá Boleslav - Karlovy Vary zítra 16 : 00
20241027T16 : 00:00+0100
Mladá Boleslav vs. Karlovy Vary
Mladá Boleslav vs. Karlovy Vary
Mladá Boleslav
Karlovy Vary