Hlavní obsah

Perná sobota pro Ujčíka a spol. Minimálně pět hráčů čeká na verdikt od disciplinárky

Těžko říct, jestli v pátek byly nějaké erupce na slunce, ale hokejová extraliga vedle rekordního gólu Jaromíra Jágra zažila hned pět trestů do konce utkání. To je vysoké numero, a tak šéfa disciplinárky Viktora Ujčíka a jeho parťáky čeká před nedělním kolem perná sobota. Navíc není vyloučené, že ještě analytická komise přidá další podněty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

FAULY 5 + do konce utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Byl to ve všech případech skoro stejný scénář. Rozhodčí signalizovali vyloučení, hráč odjel na trestnou, jenže sudí po přezkoumání videa následně ukázali pět prstů a ruku nasměrovali k šatnám. A tak místo dvou minut pro hříšníky mač skončil. Všechny zákroky vám nabízíme v sestřihu.

Jako první „rozjel“ večer mladoboleslavský Pavol Skalický, jehož atak na karlovarského Grígera sudí po zhlédnutí opakovaných záběrů ohodnotili vyšším trestem za zásah do oblasti hlavy a krku. Nervy na uzdě zase neudržel třinecký Bohumil Jank, jenž udeřil do hlavy budějovického Olesena a musel také předčasně do sprch. „Možná, že tam byly nějaké nevyřízené účty z minulé sezony, ale to já nevím. Celý zápas se tak v tom duchu nesl. Trochu se to pošťuchovalo, ale nic vážného,“ říkal útočník Motoru Ondřej Kovařčík.

Ostrý a zbytečný byl i zákrok vítkovického Marcela, který za brankou sestřelil libereckého Ryšavého. Jen chvíli předtím se na ledě odehrála hromadná šarvátka.

„Dostal jsem to přímo do hlavy ze slepého úhlu. Stalo se to hodně rychle a ani pořádně nevím, jak se celá situace seběhla. Nechtěl bych to ale hodnotit dříve, než se podívám na video. Komunikovali jsme s doktorem, bylo riziko otřesu mozku. Trochu mě sice pobolívala hlava a byl jsem v šoku z toho nárazu, ale jinak jsem byl schopen zápas dohrát,“ řekl Ryšavý.

Hloupě si počínal i tuze zkušený pardubický obránce Andrej Šustr, jehož sudí poslali z ledu za sekání, když hokejkou zapáčil mezi nohami domácího Fridricha.

A zřejmě nejhrubší zákrok předvedl Američan Ryan Dmowski ve službách hradeckého Mountfieldu. Ten se vyrazil mstít za nepotrestanou „sekeru“ od brněnského Tomáše Marcinka a soupeře udeřil loktem do hlavy.

Foto: David Taneček, ČTK

Ryan Dmowski z Hradce Králové opouští ledovou plochu po uloženém trestu do konce utkání.

Zajímavé je, že čtyři z pěti týmů, které vyfasovaly vyšší trest, vyhrály, pouze Hradec neuspěl. A jen Olomouc dokázala dát při pětiminutové přesilovce gól.

Šéf disciplinárky Viktor Ujčík tak má před sebou poměrně náročné (nejen časově) rozhodování o zápasových stopkách, navíc ho v sobotu ještě coby kouče Jihlavy čeká prvoligový duel na Slavii.