Hlavní obsah

Už žádné vstupenky. Pompézní hokejová akce na Letné v prosinci nebude

Aktualizováno

Měla to být pompézní akce na Letenské pláni, kde se pod širým nebem odehraje hned několik utkání včetně extraligového šlágru Sparty s Kometou. Vtipnou reklamu na zápasy dělali i ambasadoři Patrik Eliáš a Jakub Voráček, jenže podle informací Sport.cz se Winter Hockey Games v prosinci v Praze neuskuteční. Na Ticketportalu byl pozastaven (ukončen) prodej vstupenek a pořadatelé akce v pondělí odpoledne přiznali, že pro akci hledají nový termín. Ten je zatím v nedohlednu.

Projekce areálu na Winter Hockey Games 2024 na LetnéVideo: Winter Hockey Games

Článek

V pondělí se měla v pražském hotelu Alcron uskutečnit tisková konference, na které slíbil účast Eliáš s Voráčkem, ze Slovenska se chystal dorazit i Marian Gáborík. V pátek zčistajasna přistál novinářům e-mail, že se setkání – bez udání důvodů – ruší. Už to bylo varující, v pondělí se pak přestaly na akci prodávat vstupenky. A jak zjistil Sport.cz, tak Winter Hockey Games se letos od 5. do 8. prosince konat nebudou.

„Letos se akce neuskuteční,“ řekly pro Sport.cz dva zdroje. Zatímco na zápas Sparty s Kometou pod širým nebem a souboj českých legend proti těm světovým vstupenky mizely, na utkání Maxa ligy a slovenské a německé nejvyšší soutěže to s prodejem lístků podle informací Sport.cz zavánělo propadákem.

„Protože víme, že pro hokejové fanoušky jsou podobné akce atraktivní, byli jsme projektu nakloněni a snažili se ve spolupráci s kluby organizaci akce maximálně podpořit. Právě kvůli fanouškům nás toto oznámení pořádající agentury velmi mrzí,“ říká ředitel extraligy Martin Loukota.

Reakce Sparty (Jakub Dlouhý, člen správní rady)
„Na utkání pod otevřeným nebem jsme se těšili. Situace se zrušením nás mrzí především kvůli sparťanským fanouškům. O zápas mezi Spartou a Brnem byl enormní zájem a pravděpodobně by došlo k jeho vyprodání. Nejen toto utkání však bylo součástí akce Winter Hockey Games, na kterou jako celek se dostatečný počet vstupenek neprodal. Sparta není organizátorem utkání ani akce jako takové, ale budeme pozorně sledovat způsob, jakým se organizátor vyrovná s požadavky fanoušků, kteří si vstupenky již zakoupili."

„Rok 2024 byl doslova nabitý velkými sportovními událostmi, což se v kombinaci s ekonomickým vyčerpáním společnosti a pozdě spuštěnou marketingovou kampaní projevilo v prodeji vstupenek,“ přiznává Andrea Barsóny, jednatelka pořadatelské společnosti Eniva. „Akce byla připravena, nicméně jsme byli postaveni před důležité rozhodnutí, jestli jít do rizika finanční ztráty anebo při pořádání výrazně osekat náklady, což jsme ale nechtěli, protože chceme fanouškům přinášet zážitky na maximální úrovni.“

Winter Hockey Games organizuje opět agentura Eniva, která už chtěla pořádat zápasy pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně. Dvakrát se kvůli covidovým restrikcím neuskutečnily, následně byly přesunuty na prosinec 2022 do Prahy, jenže ani tady se neodehrály. Diváci, kteří už měli vstupenky, si je pak mohli vyměnit za lístky na exhibiční utkání k 25 letům od Nagana.

Letos to mělo být přitom velkolepé. Kromě extraligových duelů Sparta - Kometa, České Budějovice - Plzeň se měl odehrát duel slovenské extraligy Slovan Bratislava - Košice i zápas německé DEL ligy Wolfsburg - Mnichov. Představit se měly také prvoligové týmy Slavie a Vsetína a lákadlem byl exhibiční mač mezi českými a světovými legendami. Pořadatelé už s předstihem potvrdili účast Roberta Holíka či Petra Čecha.

Na nic z toho ale v prosinci na Letenské pláni nedojde. A organizátoři hledají nový termín. Už zase…

Organizátor tak v tuto chvíli hledá nový termín. „Pro diváky chceme přichystat takový zážitek, jaký si přejí a jaký si zaslouží. Budeme teď jednat s organizačním výborem o všech možnostech. Fanoušky budeme o průběhu jednání pravidelně informovat a nejpozději v průběhu prosince budeme mít kompletní informace. Vstupenky pro nový termín pak zůstávají samozřejmě v platnosti,“ uzavírá Barsóny.

Reakce hokejových legend, které měly nastoupit
Patrik Eliáš
„Je velmi složité se k celé záležitosti vyjadřovat a velmi mě to mrzí, neboť jako ambasador projektu jsem se moc těšil na všechny zápasy pod širým nebem. A speciálně pak na Legendy, kde se nám s Kubou (Voráčkem) podařilo oslovit celou řadu našich bývalých skvělých spoluhráčů z NHL. Rozumím, že změny v organizaci tak velkého projektu jsou zásadní, ale důležité je myslet hlavně na fanoušky a příznivce hokeje. I proto věřím, že se najde cesta, jak tento projekt v Praze brzy uskutečnit.”
Jakub Voráček
„Přesun termínu pro konání Winter Hockey Games v Praze chápu a sám jsem toto rozhodnutí podpořil. Vím, že Česká republika je světově vyhlášené místo pro hokejové eventy a sám jsem měl tu možnost, to několikrát zažít. Zůstávám jako ambasador společně s naší Nadací Jakuba Voráčka v kontaktu s organizačním výborem a budeme společně řešit všechny další možnosti.”

Ceny lístků se pohybovaly od 390 do 990 korun na stání za brankami a od 490 do 1990 na sezení. Počítalo se s tribunami pro 16 tisíc lidí. Vše se mělo „servírovat“ čtyři dny.

Organizátoři nyní tvrdí, že po oznámení nového termínu akce bude možné vstupenky využít na již zakoupený zápas, vyměnit nebo je vrátit. Zúčastní se ale v novém termínu stejné týmy, které měly v Praze hrát v prosinci? „Program budeme chtít zachovat ve stejné podobě, ale s ohledem na budoucí jednání budeme na tuto otázku schopni odpovědět v průběhu prosince,“ připouštějí organizátoři.