Hlavní obsah

On neumí anglicky? Rozhodčí se divil finské neznalosti

Při extraligovém duelu mezi hokejisty Olomouce a Sparty (3:2) byl hodně vidět (a hlavně slyšet) i hlavní rozhodčí Jan Hribik. Několikrát se z ruchových mikrofonů ozval jeho hlas usměrňující hráče na ledě. Jednou se ale dostal do úzkých i sám jednačtyřicetiletý sudí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Sparta, komunikace rozhodčího s hráčiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

7. kolo: Olomouc - Sparta

Běžela jednačtyřicátá minuta zápasu, když hostující sparťané vyhodili na zakázané uvolnění. Hribík se pak snažil hosty popohnat na buly. Na ledě byl v tu chvíli i finský útočník Pražanů Miika Salomäki, a tak český sudí použil anglická slova.

Ani angličtina a slova „faster, faster“ na letošní posilu Sparty ale nezabrala. Hribik se podivoval a dal se do řeči s českými hráči hostujících. „On neumí anglicky?“ dotazoval se a přidal svou znalost rodného jazyka Salomäkiho. „Já umím finsky jenom Nokia a Helsinky.“

Fotogalerie

Hribik měl v zápase dost práce s umravňováním počínajících bitek a šarvátek. V poslední minutě utkání, když měla Sparta tlak před domácím gólmanem, se po jedné střel opět strhla za brankou mela. I v tu chvíli si vzal hlavní sudí slovo a sjednal si respekt. „Chcete být na trestné na konci nebo hrát na ledě?“ dotazoval se hráčů. Utkání se nakonec dohrálo bez dalšího trestu, Sparta ale svůj tlak využít nedokázala a prohrála na Hané 2:3.

Související témata:
Jan Hribik
  3 : 2 Olomouc - Sparta 3 : 2 dohráno
20241002T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta