Hlavní obsah

Další velké jméno pro extraligu. Pardubice posílil obránce Šustr

Aktualizováno

Do zámoří zamířil už jako teenager. Hokejový obránce Andrej Šustr si tak až ve 33 letech zahraje poprvé českou extraligu. Jako posilu ho dnes představily Pardubice. Jedná se už o třetí velké jméno, které Dynamo v létě získalo.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Obránce Andrej Šustr je třetí posilou pardubického Dynama.

Článek

Začalo to Jiřím Smejkalem, pokračovalo Romanem Červenkou a nyní Andrejem Šustrem. Pardubice jeho příchod už několik dnů avizovaly, když po městě klub vyvěsil plakáty s tajemnou siluetou a textem: „Kdo je kluk z plakátu?“ Nyní došlo k odhalení.

„Andrejův životopis mluví za všechno, přichází k nám kvalitní bek,“ uvedl pro web Dynama majitel klubu Petr Dědek. Šustr strávil osm let v NHL, kde odehrál 362 zápasů v základní části. Dalších 46 startů přidal v play off. Představil se v Tampě Bay a Anaheimu.

Rodák z Plzně má za sebou také exotické angažmá v KHL, kde oblékal dres čínského Kunlunu. Poslední rok odehrál v německém Kolíně nad Rýnem, kde ve 44 zápasech přispěl 20 body (2+18).

„Vnese do naší hry více tvrdosti. Je to velice zkušený obránce a věříme, že bude platný nejen v základní části, ale také v play off zápasech všech soutěží, které nás čekají,“ věří sportovní manažer Pardubic Petr Sýkora.