Hlavní obsah

Obránce Hejda končí v Kladně na vlastní žádost, už má nové angažmá

Aktualizováno

Hokejový obránce Tadeáš Hejda předčasně končí své angažmá v extraligovém Kladně. Středočeši na klubovém webu uvedli, že 27letý bek požádal o ukončení smlouvy, protože nebyl spokojený se svým herním vytížením, a vedení Rytířů mu vyhovělo. Pražský rodák už si našel nové angažmá, formou měsíčního hostování pomůže prvoligovému Chomutovu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. BK Mladá Boleslav 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Hejda přišel do Kladna před začátkem minulé sezony z prvoligové Slavie a odehrál za tým včetně baráže 52 zápasů s bilancí dvou branek a deseti asistencí. Patřil tak mezi stabilní hráče kádru. V aktuálním extraligovém ročníku si ale ještě nepřipsal ani jeden start.

Proto po vzájemné dohodě ve středočeském klubu končí. „V letošním ročníku nebyl Tadeáš spokojen se svým herním vytížením, a proto požádal klub o předčasné ukončení smlouvy, což vedení Rytířů akceptovalo. Tadeáš se tak s kladenským týmem loučí. Klub mu děkuje za odvedené služby a přeje mnoho úspěchů v další kariéře,“ uvedlo Kladno na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový obránce Tadeáš Hejda

Hned vzápětí oznámili příchod Hejdy chomutovští Piráti, kde mladší bratr bývalého reprezentanta Jana Hejdy podepsal kontrakt na měsíční hostování. „Na Kladně pro mě momentálně nebylo místo, byla tam velká konkurence. Dohodli jsme se, že na měsíc pomůžu Chomutovu,“ líčí Tadeáš Hejda v rozhovoru pro klubový web.

Do posledního soutěžního duelu nastoupil letos v únoru, a tak je natěšený na větší zápasovou praxi. „Pro mě je nejdůležitější, že teď budu zase hrát, jenom trénovat se totiž nedá. Odehrál jsem akorát čtyři přípravná utkání a ani jsem neměl moc minut. Těším se tedy zase na hokej,“ dodal Hejda.