Hlavní obsah

Obránce Derner se dohodl v Liberci na nové smlouvě, přidá 20. sezonu v extralize

Hokejový obránce Lukáš Derner bude pokračovat v extraligovém Liberci, s kterým uzavřel novou roční smlouvu. Čtyřicetiletý odchovanec Bílých Tygrů, jenž v lednu jako 23. hráč v historii dosáhl na hranici tisíce utkání v domácí nejvyšší soutěži, se tak může těšit na svou dvacátou sezonu v extralize.

Foto: Bílí Tygři Liberec

Ikona hokejového Liberce Lukáš Derner.

Článek

„Jsem moc rád, že jsme se domluvili s Lukášem Dernerem na uzavření smlouvy na další rok. Upřímně si náš klub nedokážu bez jeho jména představit po všech letech, která tu odpracoval. Důvodem je, že odehrál další vynikající sezonu, kdy byl základním stavebním kamenem naší defenzivy,“ řekl klubovému webu Liberce hlavní trenér Filip Pešán.

„Zároveň je významným mentorem pro naše mladé hráče, což je neocenitelná věc. Těším se na další spolupráci a doufám, že Lukáš bude stále více zasahovat do chodu celé organizace,“ doplnil Pešán.

Derner si v uplynulém ročníku připsal ve 48 zápasech základní části dva body za dvě asistence. V šesti duelech play off zaznamenal také dva body za gól a přihrávku.

V extralize má na kontě celkem 1015 utkání a 129 bodů za 42 tref a 87 asistencí. V Liberci strávil téměř celu svou extraligovou kariéru s výjimkou 40 duelů, které sehrál v ročníku 2006/07 za Plzeň. S Bílými Tygry získal v roce 2016 mistrovský titul.