Hlavní obsah

Obránce Brůna a útočník Simon uspěli na zkoušce v extraligové Plzni

Obránce Patrik Brůna a útočník Dominik Simon budou působit v extraligové Plzni. Oba hráči uspěli ve zkoušce na západě Čech a s klubem podepsali roční smlouvy. Škoda o tom informovala na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Dominik Simon na archivním snímku

Článek

Třicetiletý Simon se do Plzně vrací po devíti letech, kdy působil zejména v NHL. Odchovanec Sparty odešel do zámoří v roce 2015 a následně odehrál v elitní soutěži celkem 268 zápasů za Pittsburgh, Calgary a Anaheim, ve kterých nasbíral 81 bodů. Před dvěma lety se vrátil do Česka a hrál za Spartu a České Budějovice.

„Samozřejmě Dominikovy kvality známe. Je to vynikající hokejista, což potvrdil i v přípravných zápasech. Vnímáme i jeho minulost, na které Dominik sám pracuje, a my jsme ochotni mu maximálně pomoci,“ uvedl spolumajitel a generální manažer klubu Martin Straka.

Vedle účastníka dvou světových šampionátů v Plzni na zkoušce uspěl i dvacetiletý bek Brůna, který uplynulé čtyři sezony strávil v zámoří.

„Patrik je mladý hráč, který nastupoval v americké juniorce. V posledních letech nám hodně odcházejí mladí beci do zahraničí, tak jsme toho nyní využili a podepsali mladého beka ze zahraničí. Jako s každým mladým hráčem bude s Patrikem potřeba ještě pracovat. Cílem je rozšířit konkurenci a kvantitu v zadních řadách,“ řekl trenér Josef Jandač.