Hlavní obsah

Neprůstřelnost Kořenáře na Hané skončila. Problém nebyl v něm, přiznal Najman

Po 195 minutách a 52 sekundách skončila v Olomouci v dohrávce 7. kola extraligy neprůstřelnost gólmana Sparty Josefa Kořenáře. Po čtyřech minutách a 18 sekundách mu ji ukončil střelou od modré čáry obránce Adam Rutar. Pak mág Pražanů kapituloval ještě dvakrát, a protože jeho spoluhráči vstřelil jen dva góly, Sparta po třech venkovních výhrách v řadě bez inkasované branky tentokrát po porážce 3:2 domů odjela s prázdnou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs.HC Sparta Praha 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

7. kolo: Olomouc - Sparta

„Kořenovi jsme dnes nepomohli. Je nám líto, že jeho série skončila. Nešli jsme ale do zápasu s tím, že mu ji prodloužíme, Chtěli jsme hlavně vyhrát. V průběhu sezony mu však zkusíme rozjet nějakou další,“ prohlásil po utkání útočník Ondřej Najman, který vyrovnával na 2:2.

Gólman Sparty ale podle něj i tak chytal výborně. „Lapil spoustu střel, které neviděl. Problém nebyl v něm, ale v začátku, tam jsme si utkání prohráli,“ podotkl.

Za druhý klíčový moment označil gól domácích na 3:2. „Tím se to zlomilo. Každý trenér vám řekne, že po vyrovnání musíte minimálně pět šest minut vydržet hrát mimořádně zodpovědně, ale nám se to nepodařilo. Vzápětí jsme inkasovali a bylo zle,“ věděl Najman.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Sparta 3:2 (44. T. Černý)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Za pravdu mu dal i kouč Sparty Pavel Gross. „Třetí gól přišel strašně brzy. To se nesmí stát,“ prohlásil a i on přes porážku svého gólmana pochválil. „Má čtyři nuly a kvalitu tak jednoznačně prokázal. A ani tady nezklamal,“ zdůraznil.

O tom, zda ho domácí Matěj Machovský předčil, spekulovat nechtěl. „Proti Spartě se chce každý vytáhnout. Domácí brankář nebyl výjimkou a povedlo se mu to,“ konstatoval Gross.

Foto: Profimedia.cz

Sparťanský gólman Josef Kořenář během utkání v Olomouci.

„My útočníci jsme mu k tomu dost pomohli mizernou efektivitou. Na druhé straně všechna čest, zachytal skvěle,“ přidal svůj pohled Najman.

Domácí lodivod Jan Tomajko Machovského pochopitelně vyzvedl, ale jeho výkon nepřeceňoval. „Podržel nás výrazně. O tom není pochyb. Nebylo to ale jen o gólmanovi. Výborní byli všichni. Bojovali, rvali se, padali do střel. To vše vedlo ke třem bodům, které jsme potřebovali jako sůl,“ mínil Tomajko.

Kořenáře před utkáním Hanáci v kabině moc neřešili. „Hráči takové věci sledují. My se je snažíme připravit na každého soupeře tak, aby uspěli. Kořenář v tomto směru nebyl nijak zvláštní téma,“ konstatoval.

  3 : 2 Olomouc - Sparta 3 : 2 dohráno
20241002T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta