Hlavní obsah

Nejlepší hráč Kladna, chválil Jágra Červenka. Na body vyhrál

Přijďte se podívat na mistry světa, vábí fanoušky hokejová extraliga. Hned čtyři byli k vidění ve středu večer v Pardubicích, kde Jaromír Jágr zahájil avizovanou poslední sezonu za mateřské Kladno. Proti němu stanul jeho velký kamarád a navrátilec Roman Červenka. V akci byli vidět oba, slavit ale mohl jen jeden. Dynamo v úvodním partu porazilo Rytíře 5:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Rytíři Kladno 5:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

1. kolo: Pardubice - Kladno

Svůj poslední tanec začal Jágr v místě, kde dal vůbec první gól mezi dospělými. To se psal říjen 1988. Tentokráte dorazil už 52letý bard, jenž cestou na východ Čech navíc nabral zpoždění, protože mu praskla pneumatika u auta.

Na jeho výkonu se však drobný zádrhel nijak neprojevil. Jágr byl u všeho podstatného, co se odehrálo v útočném pásmu Rytířů. Jeho formace, oficiálně třetí, s mladíky Matyášem Filipem a Jaromírem Pytlíkem připravila Dynamu nejednu horkou chvíli. Při hře pět na pět dokonce favorita přestřílela 14:7.

„Zapracoval na sobě. Na svůj věk hodně zrychlil a bylo to vidět. Když bude hrát, hodně nám pomůže,“ pravil po utkání Pytlík. Sám Jágr procházel útrobami Enteria areny v dobrém rozmaru. Byl si dobře vědom, že body musí Kladno sbírat jinde. Byť zejména v úvodu zápasu Rytíři soupeře trápili. „První dvě tři střídání nás zamkli,“ přiznal po utkání střelec první domácí branky Jiří Smejkal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Kladno, péče o Jaromíra Jágra během zápasuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přínos čísla 68 nezůstal bez povšimnutí ani na straně Dynama. „Patřil k nejlepším hráčům Kladna. Měl dobrý pohyb. Když má puk, pořád je nebezpečný. Je vidět, že v létě trénoval,“ chválil Roman Červenka.

A ví, o čem mluví. Vždyť on sám se s Jágrem v Praze přes léto poctivě připravoval.

Zatímco Jágr účet prvního kola zakončil s jednou asistencí, Červenka byl ve statistikách zapsaný dvakrát. Nahrál na trefy Smejkala a Sedláka. Přehled ukazoval v přesilových hrách, ve kterých Pardubice působí minimálně jmény velmi nebezpečně. Stejně jako první pětka ve složení Smejkal - Sedlák - Červenka.

„Ale nemyslím si, že to je zápas, ze kterého se dá něco usuzovat. Celková úroveň toho utkání podle mě nebyla velká. Výsledek jsme kontrolovali, ale příští zápasy musíme být lepší. Nikdo neříká, že máme náš nejlepší hokej hrát v prvním kole,“ komentoval Červenka, jenž se do extraligy vrátil po osmi letech ve Švýcarsku.