Hlavní obsah

Nedvěda překonal bez fanfár. Jsem rád, že je to za mnou, přiznal Filippi

Šlo o výjimečný okamžik a měl z něj radost, ale tu Tomáši Filippimu zároveň hatila druhá domácí prohra v řadě. Kapitán Liberce zaznamenal v dresu Bílých Tygrů 332. kanadský bod, čímž překonal klubovou legendu Petra Nedvěda. Na výhru s Litvínovem však historický bod nestačil, Severočeši padli 2:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC VERVA Litvínov 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

4. kolo: Liberec - Litvínov

V nadsázce šlo o normální kanadský bod, ale výjimečný historický zápis do klubové historie. Běžela předposlední minuta první třetiny, když nejproduktivnější hráč minulé sezony Tomáš Filippi v přesilové hře nahrál na gól Faško-Rudášovi. V dresu Severočechů šlo o jeho již 332. extraligový bod, čímž překonal klubovou legendu s číslem 93 na dresu Petra Nedvěda.

„Už jsem rád, že je to za mnou. Samozřejmě z toho mám radost, ale už se to nemusí řešit a můžeme se všichni soustředit na vítězná utkání,“ poznamenal Tomáš Filippi, který na vedení v klubové produktivitě potřeboval celkem 444 utkání. Dlouholetý tygří kapitán a liberecký rodák Petr Nedvěd zvládl 331 bodů za 304 zápasy v základní části, play off i skupiny o udržení.

„Je to skvělé, jde o zápis do klubových historických statistik. Je vidět, že Tomáš tu odehrál řadu kvalitních sezon a že je výborným hokejistou. Ale teď jsme zklamaní z prohry. Tohle jsou záležitosti, které se asi docení později, a myslím, že to platí i pro samotného hráče. Podle mě by i Tomáš sám vyměnil tento zápis za to, aby tým bodoval,“ konstatoval asistent libereckého trenéra Jiří Kudrna po další domácí prohře 2:4 s aktuálním lídrem soutěže z Litvínova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Filippi z Liberce překonal v zápase s Litvínovem klubovou legendu Petra Nedvěda. .

„Samozřejmě nás to všechny mrzí. Nechceme venku ani doma ztrácet body. Musíme proto být poctivější u nich i u nás před bránou a zlomit to,“ zavelel Filippi.

„Vyhráli jsme v Brně, vyhráli jsme v Hradci, ale je to jen o poctivosti a dodržování systému, abychom doma byli úspěšní a sbírali body i tady u nás v aréně,“ dodal liberecký odchovanec, jenž za Tygry nastoupil poprvé před dvanácti lety, kdy týmu ještě šéfoval právě Petr Nedvěd.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec–Litvínov 2:1 (19. Faško-Rudáš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V roce 2015 Filippi přestoupil do Mettalurgu Magnitogorsk, s nímž vyhrál KHL ve stejné sezoně, kdy Liberečtí získali historický mistrovský titul. Před pěti lety se pod Ještěd definitivně vrátil. Před touto sezonou ho trenérský štáb určil dvanáctým kapitánem v extraligové historii klubu. A nyní se odchovanec klubu stal i jeho nejproduktivnějším hráčem.