Hlavní obsah

Necháš Kašeho! Tohle si líbit nenecháme, vzkazuje litvínovský Hlava

Běžela poslední půlminuta zápasu mezi Libercem a Litvínovem. Ten vedl o dva góly, kontroloval hru a směřoval ke své čtvrté výhře v sezoně. Domácí bek se ještě snažil lehkým atakem rozhodit tahouna černožlutých Ondřeje Kašeho, svého parťáka se však okamžitě zastal Nicolas Hlava. „Tohle si líbit nenecháme,“ vzkázal po výhře 4:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zákrok na Ondřeje Kašeho.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

4. kolo: Liberec - Litvínov

Litvínov jede na vítězné vlně. Jako jediný zůstal v extralize i po čtvrtém kole stoprocentní a celou soutěž vede. Přestože v Liberci nastoupil kvůli velké marodce v improvizované sestavě se třemi debutanty (Husinecký, Čech a Beran), semknul se a s přehledem vyhrál.

„Už minulý rok jsme drželi při sobě. Snažíme se být jedna velká rodina a stát jeden za druhým. Myslím, že je to vidět. Když dáme gól, střídačka tam skáče. Nebo když se něco stane na ledě, okamžitě někdo přijede pomoct, aby každý viděl, že to není jen o jedinci, ale o celém týmu. Kustodi, trenéři, hráči, všichni jsme tady spolu,“ liboval si Nicolas Hlava.

Foto: Profimedia.cz

Litvínovský útočník Ondřej Kaše.

Sám o tom podal v závěru důkaz. Když dvacet pět vteřin před koncem dohrál liberecký David Aubrecht po odpískání největší hvězdu hostů Ondřeje Kašeho, byla z toho hned šarvátka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Litvínov 0:1 (9. McIsaac)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Za mě absolutně zbytečný. Nevím, ale asi bylo cílený, že deset vteřin před koncem po odpískání krosčekuje našeho nejlepšího hráče. Myslím, že tohle by se dít nemělo, tihle hráči by se měli chránit. Můžeme být všichni rádi, že takové v extralize vůbec máme. Tohle by si neměl dovolovat nikdo,“ zlobil se Hlava, jenž stejně jako Aubrecht skončil na trestné lavici, kde pak na sebe oba ještě pořvávali.

„Deset vteřin do konce mi to přijde hrozně zbytečné. Chápu, kdyby to bylo play off a připravovali jste se třeba na další zápasy tím, že chcete někoho něčím rozhodit, ale tohle už podle mě nic neřešilo. Ale zase se ukázalo, že stojíme jeden za druhým, přispěchali tam všichni. Nás tohle jenom posílí, fakt stojíme jeden za druhým a tohle si určitě nenecháme líbit,“ vzkázal soupeřům Hlava.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Litvínov 2:2 (20. Hlava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Proti Hradci Králové, Plzni i Kladnu Ondřej Kaše skóroval, v Liberci se netrefil, ale připsal si pro změnu dvě asistence. „S Kašounama je super hrát. Je vidět, jak si hokej užívají a jak jsou šikovní. Jsem rád, že s nimi můžu hrát,“ pochvaloval si Hlava souhru se spoluhráči ze druhé formace bratry Kašovými. Právě oni mu asistovali na druhý vyrovnávací gól na 2:2 v poslední minutě první třetiny.

„Pro nás bylo důležité, že jsme do kabin odcházeli do šaten za vyrovnaného stavu. Před zápasem jsme si řekli, že hrozně důležitá bude první třetina, jak začneme. A od toho se odvíjel i zbytek zápasu. Nějací hráči nám chybějí a měli jsme tady spoustu mladých kluků, kteří hráli poprvé. Myslím, že pro ně šlo o super zkušenost a všichni na ledě nechali všechno. Podali jsme bojovný výkon. Jsme rádi, že odsud vezeme tři body,“ liboval si Hlava.