Hlavní obsah

Sparťanský hrdina se hlásí o jedničku. Nejdřív zkásnu pokladníka, smál se Kořenář

Aktualizováno

Na úvod sezony se blýskl vychytanou nulou a ukázal, že klidně může být tentokrát sparťanskou jedničkou. „Je to psychicky povzbuzující pro mě i pro tým. Ale nula je vždycky zásluha celého mužstva, všichni z toho budeme těžit,“ říkal gólman Josef Kořenář po úterní výhře nad Třincem, která odstartovala nový ročník hokejové extraligy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Sparta - Třinec

Josefe, jaký to byl zápas?

Hodnotím ho pozitivně, protože jsme vyhráli za tři body. Jsem rád, jak jsme k tomu přistoupili. Měli jsme teď dva zápasy v Lize mistrů, kde se nám to moc nevyvedlo. K tomu bylo těžké cestování, takže mě moc těší, jak jsme to dneska zvládli.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, Kořenář vychytal šanci třineckého CiencialyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jak moc pomohl rychlý gól Salomäkiho po 41 vteřinách?

Zvedlo nám to sebevědomí. Kdyby bylo trochu víc štěstí, mohli jsme jít do kabiny po první třetině za stavu 3:0. Bohužel druhá třetina byla jejich. Přehrávali nás, my jsme dělali chyby. Asi se první třetinu hledali, zatímco my v té druhé polevili. Něco jsme si k tomu řekli v kabině a vrátili jsme se ve třetí třetině zpátky ke hře z první. Pak jsme už režii zápasu měli my. Dali jsme gól na 2:0, tím na 3:0 vše pojistili.

Šlo o první zápas extraligové sezony. Cítil jste nervozitu?

Trochu nervy tam byly. Byl to první zápas, předehrávka, takže všechny oči mířily na nás. K tomu bylo v hale teplo, je to trochu horší na dýchání. Ale na to se nejde vymlouvat.

Seriál Sport.cz ke startu Tipsport extraligy

Hokejová Tipsport extraliga startuje už 17. září. Server Sport.cz vám proto každý den přináší rozhovor se zástupci každého ze čtrnácti klubů od Kladna až po mistrovský Třinec včetně exkluzivních videí.

Dva góly dal obránce Irving. Má vyhlášenou ránu, že?

Takhle do nás střílí každý trénink, jsme rádi, že si zastřílel i v zápase, protože v nich mu to občas lítalo vedle nebo do betonů. Dneska to konečně vymetl. Tak už jsme pár vtípků na něj v kabině pronesli.

A vás už kapitán Forman, jinak pokladník, za nulu zkasíroval?

Ještě ne. Ale nejdřív ho zkásnu já, protože hrál první zápas s kapitánským céčkem, takže bude muset hlavně platit on.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Aaron Irving ze Sparty, Marko Daňo z Třince a brankář Josef Kořenář ze Sparty.

Hráli jste proti Třinci, se kterým jste ztratili jarní semifinále. Brali jste to jako odvetu?

Vůbec. Co bylo, bylo, teď je nová sezona. Už to stejně nejde vrátit, takže o tom nepadlo ani slovo.

Pomohla k výhře i facka v Lize mistrů, kde jste o víkendu prohráli v Sheffieldu a Berlíně?

Hrálo se nám tam hůř. Byla tam obrovská hřiště a bylo vidět, že oba týmy jsou na to navyklé. My jsme s tím měli problém, hodně nám objížděli obránce a bylo zřejmé, že jsme se tam necítili ideálně. Tak to dopadlo, nemůžeme vyhrávat každý zápas. Nebyl to od nás nejlepší výkon, ale extraliga je důležitější než Champions League. K tomu se přidalo i cestování. Od pátku do pondělního rána jsme byli pryč. Měli jsme málo času na regeneraci, takže jsme rádi za dnešní výsledek.