Hlavní obsah

Oceláři si jdou vyzkoušet tvrdost švédské oceli. Zkusíme překvapit, vyhlašuje Hudáček

Společně s krajanem a parťákem z lajny Markem Daněm (oba 4 góly a 4 nahrávky) jsou tahouny Třince v úvodu hokejové sezony. Dobrou formu slovenský útočník Libor Hudáček potvrdil i v nedělním duelu proti Plzni (4:3 po nájezdech). Nejprve si sice vylámal zuby na skvělém zákroku gólmana Marka Malíka, o pár minut později jej ale překonal a připsal si i nahrávku u úvodní trefy Daňa. V rozhodujících nájezdech poté rozhodl o druhém bodu pro obhájce mistrovské trofeje, který bodoval v sedmém utkání v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítězný gól Třince při samostatných nájezdech proti Plzni vstřelil Libor Hudáček z Třince. Překonal Nicka Malíka.

Článek

„Máme dva body, ale stejně jako proti Liberci před pár dny jsme ztratili náskok, což není dobře. Opakuje se to samé dokola a musíme to změnit. Čeká nás teď velmi těžký soupeř,“ přepnul Hudáček k úternímu utkání Ligy mistrů na ledě švédského Färjestadu (úterý od 19 hodin).

Proti Liberci jste přišli o vedení 3:0, Plzeň otočila skóre u 0:2 na 3:2. Proč jste znovu ztratili dobrý náskok?

Nevím. A ani bych neřekl, že by za tím bylo podcenění či uspokojení. Každý v týmu chce vyhrát, ale něco tam je, co musíme změnit. Zablokovat střely, aby to neprošlo. Ani v oslabení, jako proti Plzni. Přitom to nebyl žádný stopadesátikilometrový one timer (gól Zámorského na 1:2). I pak to nahození od modré (obránce Skok vyrovnal prvním extraligovým gólem na 2:2). Je to ale sekunda, než si hráč rozmyslí, co udělá. Až na střídačce si pak uvědomí, že to udělal špatně. Musíme se poučit, podívat na video, vyčistit hlavy. Čeká nás hodně těžký soupeř.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Plzeň 4:3 sn (rozh. nájezd Hudáček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vstřelil jste gól a proměnil rozhodující nájezd, ale jak jste prožíval situaci z úvodní třetiny, kdy vám brankář Nick Malík chytil střelu do skoro prázdné branky?

(Úsměv) Jasně, měl jsem dát gól, pěkně to chytil, budeme v highlightu. Měli jsme tam šance, Miloš (Roman) šel sám, Marko (Daňo), já… Nedali jsme. Pak jsme dotahovali, protože utkání obrátili. Ale jsem rád, že jsme ukázali charakter, šli si za tím, vyrovnali a vyhráli v nájezdech. Nebylo to z naší strany ideální. Přesilovku jsme jim dali zbytečně, tam se chytili.

Po střele, kterou Nick Malík zázračně chytil, vám šly ruce nahoru. Už jste se radoval, nebo to spíše bylo z údivu, že střela neskončila gólem?

Byl to spíše reflex. Za hlavu jsem se nechytal. V minulém zápase jsem dal gól z rohu (od zadního mantinelu odrazem od brusle obránce Liberce Melancona), teď jsem nedal do prázdné. Takový je hokejový život.

Nick Malík začínal v Třinci, jeho táta Marek patří do vašeho trenérského štábu. Znáte ho více? Je něčím jiný? Klidem a sebevědomím?

To má každý gólman, mám takového bratra doma (někdejší gólman Pardubic a Sparty Julius Hudáček), vím, o čem mluvím. Chytal dobře, tým fakt podržel. Mohou mu poděkovat. Miňa (Teplý) má dobré nájezdy, to víme z tréninku, proto jsme ho dali na konci jako prvního. Já chtěl udělal něco jiného, ale tušil jsem, že asi bude vědět, co udělám. Tak jsem to během jízdy změnil. Pěkně mi to sedlo na bekhend a dal jsem to nahoru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Plzeň, Malík vychytal tutovku HudáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V extralize jste vyhráli třikrát za sebou a bodovali v sedmi po sobě jdoucích zápasech. Nyní ale musíte přepnout do módu Ligy mistrů, protože v úterý nastoupíte na ledě neporaženého Färjestadu. Bude složitější na dobrou sérii navázat?

Pořád to bude hokejový mód, ne? (úsměv). Víme, co nás čeká. Budeme to tam muset pořádně zabetonovat a hrát na protiútoky, počkat si na nějakou přesilovku a využít ji. Víme, že nás čeká nejlepší mužstvo ve Švédsku, takže to bude hodně těžké.

Může pomoct, že jste si v tomto ročníku Ligy mistrů už s týmem Växjö (1:3) vyzkoušeli švédský hokej?

Ne (smích). Ale víme, že Švédové mají rádi puk, všichni v pěti hrají nahoru dolů, z toho důvodu to bude náročné. Färjestad navíc bude hrát doma. Hrál jsem v tom týmu (2017/2018), takže vím, co nás čeká. Nepůjčí nám puk, budou se snažit hrát okolo naší branky. Viděli jsme je už na videu, takže víme. Zkusíme je překvapit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Plzeň 2:0 (17. Hudáček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Znáte ještě ve Färjestadu někoho?

Jasně. Hrál jsem s nimi. Možná skočíme i na večeři. Tehdy byli mladí, teď jsou v nejlepších letech. Hodně kluků odešlo do NHL, ale ostatní švédské hráče si klub drží. Je to silný tým. Těším se tam, ale taky ne (smích).

Těšíte na někoho speciálně?

Mám tam i kamarády Slováky, kteří ve městě žijí. Už mi i psali, takže možná se spíše těším na ně. Na ty bývalé spoluhráče se tolik netěším, přece jen to budou soupeři.