Hlavní obsah

Na Letné se odehraje i zápas německé ligy

Nejen dva zápasy Tipsport extraligy, jeden druhé nejvyšší tuzemské soutěže a souboj Slovanu Bratislava s Košicemi, prosincové Winter Hockey Games na pražské Letné nabídnou pod širým nebem i zápas německé hokejové ligy mezi Wolfsburgem a Mnichovem. O zkompletovaném čtyřdenním programu ve čtvrtek informovali pořadatelé akce.

Projekce areálu na Winter Hockey Games 2024 na Letné.Video: Winter Hockey Games

Článek

„Jsme moc rádi, že se nám povedlo úspěšně dotáhnout jednání se zástupci z nejvyšší německé hokejové ligy a kluby z Wolfsburgu a Mnichova ještě zatraktivní už tak nabitý program Winter Hockey Games,“ těší Martina Loukotu, ředitele Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která řídí extraligu.

Na Letenské pláni vše odstartuje ve čtvrtek 5. prosince univerzitním derby mezi Českem a Slovenskem. O den později se vedle zmíněného zápasu německé ligy uskuteční rovněž utkání české Tipsport extraligy mezi Plzní a Českými Budějovicemi. V sobotu se pak o body do extraligové tabulky utkají Sparta s brněnskou Kometou, předtím se ještě divákům představí Slovan Bratislava a Košice ze slovenské Tipos extraligy.

S ohledem na nově potvrzenou účast německých týmů se změn dočkal avizovaný páteční a nedělní program. Menší změnou prošel program na neděli. „Původně plánovaný páteční zápas mezi Slavií a Vsetínem přesouváme na neděli před utkání hokejových legend. Věříme, že si fanoušci celý hokejový i doprovodný program maximálně vychutnají a na tribunách pro 16 000 diváků vytvoří pořádný hokejový kotel,“ říká Andrea Barsóny z pořádající agentury Eniva.

Prodej vstupenek na mimořádný hokejový víkend v Praze probíhá prostřednictvím společnosti Ticketportal. Ceny lístků se pohybují od 390 do 990 Kč na stání za brankami a od 490 do 1990 na sezení na hlavní tribuny.

Program Winter Hockey Games 2024 v Praze

Čtvrtek 5. prosince:

zápas univerzitního hokeje Česko–Slovensko

Pátek 6. prosince:

zápas německé DEL Grizzlys Wolfsburg-EHC Red Bull München

HC Škoda Plzeň–Banes Motor Č. Budějovice

Sobota 7. prosince:

zápas slovenské extraligy HC Slovan Bratislava–HC Košice

HC Sparta Praha–HC Kometa Brno

Neděle 8. prosince:

zápas Maxa ligy HC Slavia Praha–VHK Robe Vsetín

zápas legend Česko-výběr světa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.