Hlavní obsah

Motor reaguje na tahanici o mistra světa: Nepochopitelné jednání

Po průlomové sezoně se z hokejového útočníka Jáchyma Kondelíka stalo pořádně horké zboží. Čerstvý mistr světa má pro příští ročník platnou smlouvu v Českých Budějovicích, za které včetně play off nasbíral parádních 47 bodů v 51 zápasech. O dvoumetrového čahouna se však zajímaly Pardubice. A jejich majitel Petr Dědek s předstihem oznámil, že Kondelíka podepsal na pět let, ovšem až od sezony 2025/2026. Takové jednání se však Motoru vůbec nelíbí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Třinec 2:0 (12. Kondelík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Zveřejňování přestupu hráče s ročním předstihem je v extralize naprosto ojedinělou záležitostí. „Je pro nás poněkud nepochopitelné, že zástupce jakéhokoli klubu oznamuje podpis smlouvy hráče z jiného klubu na přespříští sezonu,“ uvedl za České Budějovice marketingový a PR ředitel Tomáš Kučera.

Už sice neplatí pravidlo, že se přestupy mohou oznamovat až od 1. května, ale Motor se zveřejněním nesouhlasil. „Dosud všechny týmy extraligy (ale i z ciziny) respektovaly zvyklosti a oznamovaly standardně podpisy nových hráčů od 1. května počínajícího ročníku, případně po dohodě s klubem stávajícím,“ vysvětloval jihočeský klub na svém webu.

„Není samozřejmě zcela neobvyklé, že má hráč už dopředu podepsanou smlouvu v jiném klubu, i Motor v takové situaci byl, a to na obou stranách. Ale zveřejnění smlouvy budoucím klubem bez jakékoli domluvy s klubem stávajícím je z našeho pohledu jen zcela zbytečným uvalením tlaku na samotného hráče,“ postěžoval si Kučera.

Vyjádřil se i ke snaze Dynama získat 24letého centra už pro nadcházející sezonu. „Můžeme potvrdit to, že jsme na Jáchyma Kondelíka nakonec od Pardubic obdrželi nabídku, která ale byla jen o málo vyšší, než je jeho tabulková hodnota, kterou bude muset zaplatit jakýkoli český klub, který by ho v budoucnu chtěl,“ prohlásili Jihočeši.

Nepřesvědčila je ani hráčská kompenzace. „Zájem jsme neměli ani o hráče, který k tomu byl nabízen navíc. Tudíž jsme nabídku odmítli,“ líčil marketingový ředitel Kučera.

Ačkoliv je o českého reprezentanta po povedeném ročníku určitě zájem i ze zahraničí, v Českých Budějovicích počítají, že Kondelík bude v jejich dresu zářit ještě rok. „S Jáchymem před jeho odjezdem na dovolenou platila dohoda, že se po návratu zapojí do přípravy s Motorem a odehraje sezonu v Českých Budějovicích. Žádné jiné zprávy nemáme a s takovou situací počítáme,“ doplnil klub ve svém prohlášení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.