Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala útočníka s 251 starty v NHL

Do hokejové extraligy přichází útočník se 251 starty v NHL a Stanley Cupu, do jehož životopisu patří štace v New York Rangers či Boston Bruins. Mladá Boleslav totiž podepsala roční kontrakt s 32letým Kanaďanem Gregem McKeggem, jenž se k týmu připojí už ve čtvrtek. „Je to ten dlouho hledaný centr,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Vlasák.

Foto: BK Mladá Boleslav

Útočník Mladé Boleslavi Greg McKegg

Článek

Mladé Boleslavi zatím v extralize patří čtvrtá příčka, teď svůj ansámbl posiluje o velmi zkušeného hráče. McKegg strávil devět sezon v NHL, poslední dva ročníky působil v AHL.

„Je to ta nejlepší varianta, na které jsme pracovali. Greg má spoustu zkušeností, ačkoliv jsme si vědomi toho, že v Evropě bude hrát poprvé. Má velmi dobré buly. V zámoří měl danou nějakou roli, ale my počítáme s tím, že u nás zvládne přesilovky i oslabení. A v neposlední řadě je to skvělý charakter do kabiny,“ uvedl pro web Bruslařů sportovní ředitel Tomáš Vlasák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kanaďan do Česka přiletěl ve středu odpoledne, ve čtvrtek dopoledne už si střihne první trénink a v pátek by měl naskočit do prvního mače. Boleslav doma hostí mistrovský Třinec.

Už v roce 2010 jej ve třetím kole draftoval tým Toronto Maple Leafs, s nímž v dubnu 2011 podepsal tříletou smlouvu. V jeho dresu pak v únoru 2014 McKegg prožil premiéru v NHL. Postupně prošel i dalšími týmy NHL, jako jsou Florida Panthers, Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes, New York Rangers či Boston Bruins.