Hlavní obsah

Manželka Holíkův premiérový gól neviděla. S Třincem jsme měli brát tři body, tvrdil

Až na závěr úvodní čtvrtiny základní části extraligy poprvé skóroval a v domácím zápase brněnských hokejistů s Třincem přidal ještě i asistenci. Útočníkovi Komety Petru Holíkovi však kalila radost z individuální bilance porážka s úřadujícím mistrem 2:3 po samostatných nájezdech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Třinec 1:0 (13. Holík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Po vstřelené brance jste dal najevo obrovskou radost. Je to pro vás velká úleva, že vám to tam konečně spadlo?

Neřekl bych, že úleva. Prostě jsem se radoval z vedoucího gólu v zápase. Bohužel nakonec nestačil na vítězství. Přitom jsme měli utkání dobře rozehrané.

Neříkejte, že jste neměl v hlavě, že se vám v této sezoně dosud střelecky vůbec nevedlo…

To má asi každý. Pro mě to ovšem nebylo to hlavní. Nejdůležitější je, když vyhrává tým. A to se nám poslední dobou naštěstí dařilo. Trápil jsem se tím jen zkraje sezony, když jsme padli čtyřikrát za sebou. Pak jsem se ale pokusil svoji hru poněkud změnit a pomáhat mužstvu trochu jinak.

Bod z duelu s Třincem je vám málo?

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Oceláři Třinec 2:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jasně. Vždyť jsme ještě šest minut před koncem základní hrací doby 2:1 vedli. Považuju za hroznou chybu, že jsme těsný náskok naší chybou pustili. Ke třem bodům jsme byli docela blízko. Měli jsme je získat.

Mohli jste mít aspoň dva, kdybyste využili v závěru prodloužení půlminutovou přesilovku…

Je to tak. Povedlo se nám získat po buly puk a vypálit. Puk ovšem k třinecké bráně neprošel. Pak už zůstávalo málo času. Přesilovky musíme dál pilovat, byť si jimi poslední dobou hodně pomáháme. A těší mě, že teď zvládáme hodně dobře oslabení.

Na domácím utkání tentokrát výjimečně chyběla vaše manželka. Neřeknete jí, aby nechodila ani příště, když jste vstřelil gól?

To ne. Vždyť jsme prohráli. Budu radši, když bude za týden zase v hledišti, a zvítězíme. I když se mně třeba nepodaří dát branku.

Po špatném vstupu do sezony jste s osmnácti body po úvodní čtvrtině základní části nejvyšší soutěže spokojený?

Mám radost, že jsme se poslední dobou hodně zvedli. Jsme teď nepříjemným soupeřem pro všechna mužstva. Musíme ale dál tvrdě pracovat. Jsem přesvědčený, že jsme na správné cestě, abychom dál stoupali tabulkou výš.