Hlavní obsah

Malíkovi proti sobě. Táta Marek bude platit, syn Nick předvedl zákrok roku

Byl to v 9. extraligovém kole pikantní souboj. V bráně Plzně stál Nick Malík, na střídačce domácího Třince jeho otec Marek Malík. Syn tátu potěšil kvalitním výkonem, který pomohl Škodovce k bodu za porážku 3:4 v nájezdech. Domácí bodová ztráta už třineckého hokejového trenéra Malíka tolik netěšila. „Byl to náš první vzájemný souboj, on chtěl porazit mě a já zase jeho. Zápas se mu povedl a na bodu pro Plzeň měl velkou zásluhu,“ pochválil syna Nicka táta Marek Malík.

Foto: Sport.cz

TŘI-PLZ SESTŘIH

Článek

„Zajímavější by asi bylo, kdyby taťka hrál proti mně. Takhle jsem to nějak neprožíval. Před utkáním za mnou ani nebyl, napsali jsme si jenom zprávu. To bylo všechno,“ řekl Malík mladší. Co v esemsce stálo neprozradil. „To si nechám pro sebe. Po zápase se určitě potkáme, tak pokecáme,“ pousmál se.

Utkání na třineckém ledě bylo pro 22letého brankáře možná nejtěžším v dosavadní kariéře. Vrátil se do míst, kde hokejově vyrostl a kde si v sedmnácti letech odbyl premiéru v nejvyšší české hokejové soutěži. „Povedená ale nebyla, raději jsem na ni nevzpomínal,“ připomněl Nick Malík tehdejší debakl Třince 1:6 s Karlovými Vary.

9. kolo: Třinec - Plzeň

V sezoně 2019/2020 stihl za Třinec ještě jedno extraligové utkání (v Liberci 0:5), od té doby v Třinci nechytal. Do známých míst se vrátil až letos s Plzní a inkasoval z hole Marka Daňa už po minutě a pěti vteřinách. „Utekl nám začátek, ale měli jsme to dneska trochu těžké, protože jsme jeli do Třince až v den zápasu vlakem. Nebylo úplně nejlehčí rozjet nohy. Na druhou stranu to možná tím ani nebude, protože to není poprvé, kdy od nás ta první třetina byla slabší,“ líčil Malík junior.

Plzeň po první třetině prohrávala 0:2, přesto dokázala utkání otočit. O dvou bodech pro domácí v nájezdech nakonec rozhodl Libor Hudáček. „Dobrý bod. Nejdříve jsme tahali za kratší konec, potom se to otočilo a naopak jsme sahali po třech bodech. Od druhé třetiny jsme podali dobrý výkon,“ hodnotil Nick Malík.

Plzeňský brankář odchytal dobré utkání, nejvíce se zviditelnil ve 14. minutě, kdy se zákrokem proti Hudáčkovi přihlásil do Zlaté helmy. „Budeme v highlightu, pěkně to chytil,“ ocenil Hudáček skok Nicka Malíka proti jeho střele do prázdné branky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Plzeň, Malík vychytal tutovku HudáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Já to mám nastavené tak, že i když už s tím nic moc nemůžu dělat, tak tam aspoň něco dám. Palec třeba, nikdy nevíte, stát se může cokoliv. Nastavím ruku a trefí mě to. Sledoval jsem puk celou dobu. Viděl jsem, že tam je sám, tak mi bylo jasné, že bude střílet. Instinkt byl, abych tam skočil,“ líčil Malík mladší.

V Malíkovi starším se po skvělém zákroku syna praly emoce. Jako táta ho ocenil, coby trenéra soupeře jej štvalo, že jeho tým nevede 2:0. „Úplně jsem se na Nicka nesoustředil, ale ten zákrok jsem viděl. Byl moc hezký,“ pousmál se Marek Malík, jenž do kabiny vypsal za výhru nad Plzní finanční odměnu.

A tu bude muset vyplatit. „Jsme rádi, že jsme ho oškubali,“ smál se střelec vítězného nájezdu Třince Hudáček. „Ale asi byl nakonec spokojený, že nebude muset doma nic poslouchat.“

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Nick Malík z Plzně, Adrián Holešinský z Plzně a Miloš Roman z Třince.

  3 : 2 pp Mladá Boleslav - Litvínov 3 : 2 pp   dohráno
20241006T17 : 30:00+0200
Mladá Boleslav vs. Litvínov
Mladá Boleslav vs. Litvínov
Mladá Boleslav
Litvínov
  2 : 1 pp Hradec Králové - Pardubice 2 : 1 pp   dohráno
20241006T17 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice
  4 : 3 sn Třinec - Plzeň 4 : 3 sn   dohráno
20241006T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Plzeň
Třinec vs. Plzeň
Třinec
Plzeň
  2 : 3 pp Kladno - Karlovy Vary 2 : 3 pp   dohráno
20241006T16 : 00:00+0200
Kladno vs. Karlovy Vary
Kladno vs. Karlovy Vary
Kladno
Karlovy Vary