Hlavní obsah

Lotyšský útočník Zabusovs posílil hokejisty Zlína

Zlín

Lotyšský hokejový útočník Patriks Zabusovs se stal posilou hokejistů Zlína v boji o záchranu v extralize. Dvacetiletý rodák z Rigy podepsal s Berany kontrakt do konce sezony. V této sezoně sehrál Zabusovs tři zápasy v KHL za Dinamo Riga, nastupoval i v juniorské MHL za HK Riga a v lotyšské lize za Zemgale.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Potyčka před zlínskou brankou. Ilustrační foto.

Článek

"Usilovně hledáme posily do útoku, proto jsme si vyhlédli mladého lotyšského forvarda. V týmu KHL Dinamo Riga dostával málo příležitostí, ale přichází k nám s vizitkou nejproduktivnějšího hráče lotyšské ligy. Slibujeme si od něho zvýšení naší slabé produktivity. Přichází, aby nám v současné situaci pomohl, dával góly a byl produktivní," řekl klubovému webu sportovní manažer Zlína Martin Kotásek.

Zabusovs debutoval v lotyšské reprezentaci v minulém týdnu na turnaji v Esbjergu v zápasech proti Norsku (3:1) a domácímu Dánsku (1:5). V dresu Zlína se představí poprvé v pátek v domácím duelu s Olomoucí.

Za Dinamo Riga v této sezoně ve třech zápasech nebodoval. Celkem má na kontě v KHL za tři sezony 17 zápasů a jeden gól. V MHL si v tomto ročníku připsal v osmi duelech osm branek a čtyři asistence. V lotyšské nejvyšší soutěži za Zemgale zaznamenal v 11 duelech 26 bodů (14+12).

Zlín je v extralize na posledním 15. místě, z kterého se přímo sestupuje, a na předposlední Kladno ztrácí deset bodů. Ještě před reprezentační pauzou tým opustil nejproduktivnější hráč Tomáš Mikúš a zamířil do Karlových Varů výměnou za obránce Tomáše Hanouska. V přestávce odešel bek Peter Trška, který bude působit v německé nejvyšší soutěži v celku Fischtown Pinguins Bremerhaven.

Související témata: