Hlavní obsah

Litvínovská mašina v říjnu vykolejila

Verva rozjela sezonu sedmi výhrami za sebou, což byl i klubový rekord, jenže začátkem října litvínovská hokejová mašina vykolejila. Nedělní porážka 1:4 s Vítkovicemi byla pro domácí tým už čtvrtou v řadě a o první příčku extraligové tabulky se už jen dělí s Pardubicemi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Vítkovice Ridera 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Potřebuje se v pátek chytit doma proti Brnu, protože pak ho čekají dva zápasy venku, na ledě Třince a Hradce Králové. „Začali jsme sezonu skvěle, teď to jde opačným směrem. Takže musíme rychle vyčistit hlavu a vrátit se k tomu, že budeme hrát zase hodně poctivý hokej,“ uvažoval útočník Nicolas Hlava.

Litvínov se především trápí v koncovce. Zatímco během vítězné šňůry vstřelil 26 branek, za poslední čtyři utkání skóroval jen šestkrát. Přitom i během té série nezdarů se mu povedlo pokaždé otevřít skóre. „O to víc mrzí, že i když vedeme, tak zápasy ztrácíme. Vlastními chybami si to kazíme. Propadáme, neudržíme se na puku, těch špatných věcí je tam víc. Musíme si to rozebrat,“ přemítal Hlava.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Sparta Praha 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Schází nám správná energie. Naše defenzivní zaváhání umožňují soupeřům odskočit a my pak už nenacházíme tolik psychických sil, abychom otáčeli stav v náš prospěch. Když jsme vyhráli, bylo to o detailech, stejně jako nyní,“ připustil asistent trenéra David Kočí.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

David Kaše z Litvínova po prohře s Vítkovicemi

Litvínovu citelně chybí dirigent Ondřej Kaše, jenž vynechal posledních pět zápasů. „Absence je to výrazná. Nezbývá než doufat, že se Ondra vyhrabe ze zdravotních problémů a příští týden už třeba půjde zpátky na led,“ uvedl trenér Karel Mlejnek.

„Ondra je náš nejlepší hráč, lídr v šatně, takže logicky schází opravdu hodně. Ale na to se nemůžeme dívat. Ani nemyslím, že by byla namístě nějaká panika. V každém zápase přišly světlé momenty, které jsme měli využít. Čtyři prohry za sebou nás netěší, ale nejdeme házet flintu do žita. Pořád máme před sebou ještě plno zápasů a jsem přesvědčen, že hned ten další, v pátek doma, vyhrajeme,“ burcoval útočník Maxim Čajkovič.

„Samozřejmě nálada není ideální, ale něco jsme si k tomu samozřejmě řekli, a když Ondra Kaše nemůže hrát, tak tím spíš musíme ukázat, že jsme tým. Chce to makat a jít tomu víc naproti, když nám to nevychází podle představ. Chtít ještě víc, zabojovat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu,“ popisoval jasný plán kapitán Matúš Sukel.

  Vítkovice - Kladno dnes 17 : 30
20241016T17 : 30:00+0200
Vítkovice vs. Kladno
Vítkovice vs. Kladno
Vítkovice
Kladno
  Hradec Králové - Karlovy Vary dnes 18 : 00
20241016T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Karlovy Vary
Hradec Králové vs. Karlovy Vary
Hradec Králové
Karlovy Vary