Hlavní obsah

Liberec posiluje, získal vicemistra světa dvacítek

Aktualizováno

Hokejový Liberec hlásí třetí letní posilu do ofenzivy. Po Adamu Musilovi a Christianu Thomasovi přivádí jednadvacetiletého levého křídelníka Martina Ryšavého. Loňský juniorský vicemistr světa se do Česka vrací po třech sezonách strávených v zámoří, s Bílými Tygry podepsal dvouletý kontrakt.

Foto: Minas Panagiotakis / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia, Profimedia.cz

Martin Ryšavý po finále s Kanadou na loňském juniorském MS.

Článek

„Martin je perspektivní útočník, který do našeho týmu přináší centimetry a kila, které nám scházely. Jedná se o hráče, který je hladový, chce se zlepšovat, a proto si myslím, že lepší štaci si pro svůj rozvoj nemohl vybrat,“ těší trenéra Severočechů Filipa Pešána příchod přerovského rodáka, který v sezoně 2020/21 odehrál v extralize šest zápasů za Vítkovice.

Následně si Ryšavého vybral v sedmém kole draftu NHL Columbus a zamířil do zámořské Western Hockey League, v níž oblékal dres Moose Jaw Warriors. V uplynulém ročníku tuto juniorskou soutěž vyhrál, s 60 kanadskými body v 83 duelech patřil k tahounům mužstva.

S mládežnickými reprezentacemi absolvoval Ryšavý jeden šampionát hráčů do osmnácti let a dvě MS dvacítek. Na tom loňském pomohl výběru trenéra Radima Rulíka třemi body k senzačnímu stříbru, když čeští mladíci nestačili až v prodloužení finále na Kanadu.

Související témata:
Martin Ryšavý