Hlavní obsah

Liberec bude klíčového obránce postrádat delší dobu

Bílí Tygři prožívají smutný týden. Nejenže proti Litvínovu před vlastními fanoušky i podruhé ztratili všechny body, navíc vyšetření navrátilce z NHL Radima Šimka potvrdilo nepříjemnou variantu. Liberec se bez klíčového obránce bude muset obejít delší dobu. „Určitě to bude v řádech týdnů,“ oznámil asistent trenéra Jiří Kudrna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC VERVA Litvínov 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

4. kolo: Liberec - Litvínov

V pátek měl Radim Šimek 32. narozeniny a obdržel řadu gratulací s přáním hodně zdraví, ta se mu však nevyplnila. Ve stejný den si na dopoledním rozbruslení poranil třísla a vyšetření v nemocnici na začátku týdne dobré zprávy nepřineslo.

„Vypadá to, že ostatní zranění kluci by se už měli pomalu vracet, ale Radim nám bude chybět trochu déle. Ale věříme, že u něj bude taky všechno probíhat dobře a že se nám do hry vrátí co nejdříve,“ pověděl asistent libereckého kouče Jiří Kudrna. „Chybět bude určitě v řádech týdnů,“ konkretizoval.

Hrát atraktivní hokej, to je cíl Liberce pro novou sezonu. Bílí Tygři nabrali na síle i díky navrátilcům Šimkovi s Kváčou.Video: Sport.cz

Radim Šimek se pod Ještěd vrátil po sedmi letech v NHL a s klubem podepsal tříletou smlouvu. Comeback zkušeného borce a člena zlaté liberecké party z roku 2016 budil velká očekávání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Litvínov 1:1 (10. Faško-Rudáš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Radim vypadá pořád stejně dobře, ne-li líp, takže se těším, co bude předvádět v sezoně,“ přiznal před startem sezony kouč Filip Pešán, který se Šimkem počítal jako s klíčovým bekem. Zatím však stihl jen první zápas na hřišti brněnské Komety, kde na ledě strávil 21 minut a 46 vteřin, v přesilové hře minutu a půl. Zaznamenal dvě střely a Liberec vyhrál 2:1. Za dva dny však přišlo nešťastné zranění.

„Samozřejmě je to hodně nepříjemné, protože je jeden z nejlepších obránců extraligy. A taková ztráta je pro nás klíčová. Musíme se snažit a musí ho někdo zastoupit. Zase se otevírá šance pro jiné kluky vyletět nahoru,“ poznamenal kapitán Bílých Tygrů Tomáš Filippi.

„Šimi je jedním z našich největších lídrů, podle mě má z týmu nejvíce zkušeností. Odehrál strašně moc sezon v Americe a takový hráč bude vždycky chybět. Ovšem tohle k hokeji patří, někdo se občas zraní a my musíme být schopní na ztráty jako tým zareagovat,“ podotkl útočník Martin Ryšavý.

Proti Litvínovu se již do sestavy z marodky vrátil Marek Zachar a brzy by ho měl následovat i obránce Vojtěch Budík se zkušeným Michalem Bulířem. „Každý z týmů si tím v sezoně prochází, některý už teď, některý později, zranění k hokeji patří. Samozřejmě je to mrzuté, protože kluci nám chybí. Jde o kvalitní hráče. Teď už alespoň naskočil Marek Zachar a věříme, že i postupně se začnou připojovat i další hráči, protože program je nabitý,“ uzavřel Kudrna. V pátek Liberec hostí Plzeň, v neděli Jágrovo Kladno.

Foto: Profimedia.cz

Obránce hokejového Liberce Radim Šimek