Hlavní obsah

Kunc si s rolí zadáka poradil. Úplně můj šálek to ale není, přiznal

Nezvyklou roli musel v duelu 27. kola extraligy mezi Olomoucí a Kladnem, který Hanáci vyhráli 3:2 po prodloužení, zvládnout domácí útočník Michal Kunc. Poté, co se v první třetině zranili dva ze šesti olomouckých zadáků Tomáš Černý a Dalibor Řezníček, musel zaskakovat v obraně vedle zkušeného Jiřího Ondruška.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Rytíři Kladno 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Úplně můj šálek to není. Myslím však, že jsem si s tím poradil. Důležité je, že jsme vyhráli,“ prohlásil po zápase borec, který se v obraně po boku kapitána Kohoutů objevil přesně po roce. V minulé sezoně, rovněž v prosinci, si to vyzkoušel proti Českým Budějovicím.

„Proč zrovna já? Jsem asi první univerzál. Když jsem viděl, že Řízek nebude dál pokračovat a stejně tak Černoch, trochu jsem to očekával a trenéři si mě také vybrali,“ pověděl.

„Museli jsme improvizovat. Na Michala padla volba proto, že je výborný bruslař. Na ledě dře a jako útočník obráncům hodně pomáhá. Zvládl to skvěle,“ chválil borce, který v Olomouci kroutí už čtvrtou sezonu, asistent kouče Kohoutů Róbert Petrovický.

Nejtěžší pro Kunce v obraně bylo uvědomit si, že nemůže „vletět“ rychle dopředu a nechat za sebou hráče soupeře. „I tak jsem ale doufal, že bych mohl někde vyplavat ze druhé vlny a přidat nějaký bodík do kanadského bodování. Bohužel, to se mi nepovedlo. Před rokem v Českých Budějovicích to vyšlo, ale trefil jsem jen tyčku. Kdo ví, jak by to dopadlo dnes,“ smál se borec, jenž letos má na svém kontě už sedm gólů a pět asistencí.

A prosadit se gólově mohl i s Kladnem. Ještě jako útočník za stavu 0:0 neproměnil v první třetině samostatný nájezd a Rytíři se prakticky z protiútoku ujali vedení. „Vyčítám si to. Bohužel, takové věci, že nedáte stoprocentní šanci, se stávají. Doufám, že příště si povedu lépe,“ podotkl třiadvacetiletý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Kladno, Bow vychytal KunceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Připsat si mohl i asistenci. V samém závěru parádně vyvezl puk z obranného pásma, našel Jakuba Orsavu a ten skóroval. Jenže pár desetinek sekundy po závěrečné siréně. „Hned po tom gólu jsem se podíval na střídačku a všichni dělali ne, ne, ne! Škoda, chybělo strašně málo,“ litoval s tím, že dva body mu byly málo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Kladno, Orsava skóroval až po konci třetinyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Kdybychom začali trochu chytřeji a hráli svoji hru, mohli jsme mít tři. Třeba v první třetině jsme zbytečně proletěli dopředu a čtyři hráči soupeře zůstali za námi. Pak přišel gól z přesilovky. Když prohráváte 2:0, je to těžké otáčet. Naštěstí se nám to povedlo,“ pověděl.

Pochvaloval si také, že Hanáci nyní jedou na vítězné vlně, když vyhráli posedmé z posledních osmi zápasů. „Nálada v kabině je teď úplně jiná, mnohem lepší než na začátku sezony. I proto asi dokážeme zápasy i otáčet,“ zdůraznil.

Související témata: