Hlavní obsah

Konečný si po přestupu ze Sparty do Komety vyslechl narážky. Jsem hrdý Brňák, tvrdí

Po sedmi letech se vrátil do klubu, v němž s hokejem v mládežnických týmech začínal. Útočník Jakub Konečný věří, že dostane po přestupu ze Sparty do Brna v příštím ročníku nejvyšší soutěže na ledě mnohem výraznější roli, než měl uplynulé tři sezony v pražském celku.

Foto: HC Kometa Brno

Útočník Jakub Konečný se po sedmi letech vrátil do mateřského klubu.

Článek

„Ve Spartě mě trenéři pověřovali především defenzivními úkoly. V průběhu minulé sezony mi bylo naznačeno, že ani do budoucna by se na tom mnoho nezměnilo. A tak jsem uvítal, když se ozvala Kometa. Potěšil mě velký zájem. Jednoznačně jsem ji upřednostnil před nabídkou jiného extraligového klubu. Vždyť z Brna pocházím a mám výborné vzpomínky na to, jak se mi tady dařilo v kategoriích osmých tříd a mladšího dorostu,“ vybavuje si dvaadvacetiletý Konečný.

Zamlouvají se mu tradičně vysoké ambice Komety. „Kádr je tady docela nabitý se spoustou skvělých hokejistů. Vítám to, konkurence je potřeba. O to víc budeme všichni na trénincích i v zápasech pracovat, abychom si vybojovali místo v sestavě,“ předpokládá.

Konečný by rád brněnské trenéry přesvědčil, že je schopen v novém angažmá nabídnout víc než jen kvalitní defenzivu. „Ani tomu se pochopitelně nebráním. Chci se ale posunout. Rád bych ukázal, že umím zastat i pozici ofenzivního tvůrce hry, jak jsem býval až do juniorů a v mládežnických reprezentacích zvyklý,“ plánuje.

Cení si skvělého přijetí v kabině Komety. „Cítím se tady velice dobře. Každý mluví s každým, v šatně se netvoří žádné skupinky. Přišel jsem sice jako mladý hráč, ale mám za sebou tři roky v extralize, a tak se už nepovažuju za nějakého zobáka,“ usmívá se Konečný.

Za Spartu vstřelil v minulosti ve vzájemných extraligových utkáních Kometě tři góly, avšak žádný z nich příliš neslavil. „Bylo to z úcty ke klubu, který jsem odmala nosil v srdci. Považuju se za hrdého Brňáka,“ tvrdí.

Kvůli tomu, že donedávna oblékal dres úhlavního rivala z hlavního města, si však Konečný už pár narážek vyslechl. „Něco pochopitelně na toto téma proběhlo. Ale to je asi normální,“ říká smířeně.

Při extraligových utkáních mezi Kometou a Spartou panuje tradičně v brněnské aréně vůči soupeři z Prahy až nenávistná atmosféra. „Já se sem ale i tak jako soupeř vždycky těšil. Fanoušci Komety jsou totiž neskuteční. Naprosto jedineční, nejlepší v republice. Jsem hrozně rád, že je teď budu mít na své straně,“ těší se Konečný.

Jeho otec Michal je bývalý dlouholetý extraligový útočník. V současnosti trénuje druholigový Vyškov. „S tátou se o hokeji pochopitelně bavíme. Pokud mu to čas dovolí, dívá se na všechny moje zápasy. Pak si zavoláme a rozebereme je. Nekecá mi do stylu, jakým hraju, ale když podle něj neplním na ledě to co mám, dá mi to najevo,“ prozradil.

Související témata: