Hlavní obsah

Žádná odplata. Dávno jsme to uzavřeli, tvrdil kouč Sparty po výhře nad Třincem

Byl to – obzvlášť pro sparťany – pikantní úvod extraligové sezony. Začínali tak, jak končili minulý ročník, tedy doma v O2 Areně proti Třinci. Tehdy v dubnu tu Oceláři v prodloužení dokonali obrat série z 0:3 na 4:3, což pro sparťanské plejery byla těžká rána na psychiku. Teď, tak přišel čas částečné „pomsty“. Jenže byla to skutečně odveta, nebo ne? V tom se po úterní výhře 3:0 rozcházely výpovědi aktérů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Sparta - Třinec

Tak třeba sparťanský obránce Aaron Irving, který dvěma gólovými pumelicemi v závěru definitivně zlomil třinecký odpor, o duelu tvrdil: „Určitě jsme nad tím přemýšleli celé léto. Jakmile vyšel rozpis utkání, tak si každý zaškrtnul toto datum.“

Kouč Sparty Pavel Gross ale mluvil jinak. Přiznal, že se na prvním červencovém tréninku k semifinálové sérii vrátil, ale… „Něco jsme si řekli, rozebrali to, ale tím jsme skončili a uzavřeli to.“

Dostal jsem na frňák a bylo po bitce. Postavili jsme se oba za svůj tým, popisuje bitku s Tomášem Kundrátkem Michal Kempný.Video: Sport.cz

Podle něj tak úvodní duel neměl žádnou zvláštní příchuť, vyjma toho, že šlo o „otvírák“ sezony. A přikyvoval i brankář Josef Kořenář. „Odveta? Vůbec. Co bylo, bylo, teď je nová sezona. Už to stejně nejde vrátit, takže o tom nepadlo ani slovo,“ říkal.

Ne, je zbytečné hrát si na Hercula Poirota a pídit se, jak to skutečně s motivací a revanšem v úterý proti Třinci bylo. Co v kabině bylo, kdo měl datum vyznačené v diáři. Nicméně Sparta byla rozhodně poučená, proměněná. „Tomuhle soupeři nikdy nechcete nechat žádnou šanci, protože je to tým, který se nikdy nevzdává. Je důležité, abyste jim neumožnili odvolat brankáře,“ říkal Irving.

Právě jeho zmíněné góly Ocelářům tu šanci na závěrečný obrat sebraly. „Šlo o důležitý zápas, i když je před námi dlouhá sezona. Ale je to skvělý způsob, jak začít, zvlášť když se nám nevydařila příprava,“ dodal Irving.

Seriál Sport.cz ke startu Tipsport extraligy

Hokejová Tipsport extraliga startuje už 17. září. Server Sport.cz vám proto každý den přináší rozhovor se zástupci každého ze čtrnácti klubů od Kladna až po mistrovský Třinec včetně exkluzivních videí.

Sparta přes léto pozměnila i jiné věci. Michal Řepík už není kapitánem, céčko po něm převzali Miroslav Forman a Vladimír Sobotka s tím, že první ho bude nosit v domácích zápasech a druhý na venkovních kluzištích. Nicméně Sobotka v úterý nehrál. Do branky zase tentokrát šel Josef Kořenář, který na jaře při play off jen kryl záda Jakubu Kovářovi a na šanci čekal marně. „Pepa byl výbornej, podržel nás,“ věděl v úterý Gross.

Začátek se Spartě proti Třinci povedl, ale až jaro rozhoduje o sezoně…