Hlavní obsah

Komplikace pro šampiony z Třince. Tři opory nestihnou start extraligové sezony

Chtějí zaútočit na unikátní šestý titul v řadě, jenže třinečtí Oceláři se budou muset zkraje extraligové sezony obejít bez svých tří klíčových postav včetně snajpra Martina Růžičky, u něhož jarní operace odhalila závažnější poranění ramene. Start ročníku nestihne ani obránce Jakub Jeřábek a další útočník Andrej Nestrašil. „Máme teď složený kádr na minimum, ale nebudu žádat sportovního manažera, aby hned sehnal hráče,“ přiznává pro Sport.cz kouč Ocelářů Zdeněk Moták.

Trable obhájců titulu. Tři třinecké opory nestihnou start nové extraligové sezonyVideo: Sport.cz

Článek

Během jarního tažení play off sčítali ztráty klíčových plejerů, stejně ale dokázali zvládnout všechny tři sedmizápasové série a znovu ovládli hokejovou extraligu. Jenže ani po pěti měsících nejsou všichni zranění borci zpět.

„Vidím problém, že jsme si přenesli z minulé sezony čtyři vážně a dlouhodobě zraněné hráče. Jeden už hraje. Ale s velkou pravděpodobností tři kvalitní hráči, kteří byli základními pilíři mužstva, hrát nebudou,“ říká kouč Moták.

Tím uzdraveným je obránce Martin Marinčin, jemuž během finále praskl obratel. Dál ale na marodce zůstává obránce Jeřábek a útočníci Růžička s Nestrašilem. Jeřábek, který si zlomil na konci základní části lýtkovou a holenní kost, podstoupí na začátku října poslední lékařskou kontrolu a pak se uvidí.

Čeká se i na třineckou oporu Martina Růžičku, který play off dohrával v bolestech a po zisku titulu přiznal, že vyřazovací části nastupoval s utrženou rotátorovou manžetou v rameni. V polovině května absolvoval operaci, která dopadla dobře, jenže brzký návrat se stejně nekoná.

„Operace byla těžší, než se očekávalo. Rameno bylo zhuntované a spousta lidí se divila, že jsem ještě hrál. Dostávám se zpátky do provozu, ale je to postupná cesta a člověk musí být trpělivý. Myslel jsem si, že v půlce srpna budu s klukama jezdit na ledě, ale ještě jsem ve fázi rehabilitace,“ popisuje Růžička. „Letní přípravu budu mít až teď a budu muset pět šest týdnů trénovat, abych se do toho dostal.“

I proto se 38letý útočník a sedminásobný extraligový šampion zatím neupíná ke konkrétnímu datu. I s trenéry je domluvený, že rehabilitaci a přípravě dá pořádnou péči. Že by ale končil s kariérou? „Ne! Mě to baví,“ usměje se.