Hlavní obsah

Kometě pomohly k obratu přesilovky. Dva body bereme, tvrdil autor klíčové trefy Ščotka

V pátek padli po boji v Pardubicích, ale doma se v dalším extraligovém utkání blízkých soupeřů s Olomoucí znovu vrátili na vítěznou vlnu. Hokejisté Komety vyrovnali šest minut před koncem základní hrací doby ve dvojnásobné přesilovce na 2:2 a další trefou v početní převaze si v prodloužení zajistili dvoubodový zisk.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Olomouc 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Nejsou to tři, ale dva body. I tak je bereme. Jsme rádi za každou výhru,“ tvrdil brněnský obránce Jan Ščotka, který ve čtvrté minutě prodloužení zápas rozhodl ve prospěch svého mužstva. Byl to jeho premiérový gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže. „Trochu jsem v hlavě měl, že jsem ještě neskóroval. S přibývajícím věkem ale upřednostňuju spíš to, abychom vítězili jako tým. A to se nám teď začalo dařit,“ těší ho.

Krátce před jeho rozdílovou trefou měli Brňané výhodu trestného střílení. Útočník Pospíšil z něj sice dopravil puk do sítě, avšak sudí po přezkoumání videa gól odvolali, protože se brankář Konrád už předtím dotkl puku a šlo tak o druhou střelu.

„Asi měli rozhodčí pravdu. My jsme naštěstí hned nato hráli přesilovku. Povedlo se nám ji využít. Jsme rádi, že se nám v početní převaze začalo dařit. Hodně jsme na tom na trénincích pracovali. Kéž bychom takhle pokračovali dál,“ přál si Ščotka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Olomouc, neuznaný gól z trestného střílení PospíšilaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Moravská bitva hokejistů Komety s Hanáky byla tradičně hodně vyrovnaná. „Pokaždé to bývají vyhrocené duely. Zase to byl velký boj. Mě ale takové zápasy baví,“ usmíval se Ščotka, který poděkoval za vydatnou podporu fanouškům. „I díky nim se po nepovedeném vstupu do sezony zvedáme. Věřím, že budeme sbírat body dál,“ dodal.

Brněnský asistent Jiří Otoupalík prozradil, že po úvodní bezgólové třetině byla v kabině Komety menší bouřka. „O přestávce jsme trochu zvedli hlas. Zlepšili jsme se a vstřelili jsme vedoucí branku, ale bohužel jsme Olomouci dovolili skóre otočit. V závěru jsme si ovšem vynutili velký tlak. Zaplaťpánbůh, že jsme dvěma využitými přesilovkami utkání zachránili. Dva bodíky jsme si zasloužili,“ byl přesvědčený.

Brňané po abdikaci trenéra Martince z posledních pěti střetnutí čtyřikrát vyhráli. Otoupalík ale netuší, zda složení stávajícího realizačního týmu pod vedením Jaroslava Modrého je už dlouhodobým řešením. „Úkoly na střídačce při vedení zápasů máme rozdělené a snažíme se pracovat co nejlíp. Uvidíme, co bude dál,“ nechtěl předjímat.

Související témata: