Hlavní obsah

Kometa v šoku. Špatný scénář, tohle si nikdo nepřeje, ošíval se kouč Brňanů

Téměř sedm tisícovek fanoušků na tribunách zvědavých na to, jak si Kometa posilněná třeba o navrátilce Hynka Zohornu povede po téměř půlroční soutěžní pauze, muselo kousat hodně těžký úvod. A brněnští hokejisté pochopitelně s nimi. Běžela teprve sedmá minuta úvodního extraligového kola a hosté z Liberce už třímali v rukách dvoubrankový náskok. Rána, ze které už se Jihomoravané nedokázali oklepat.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Špatný scénář. V sedmé minutě 0:2, to si nikdo nepřeje, ještě k tomu v prvním zápase a na domácím ledě. Padla na nás deka, byli jsme všude o krok později. Úvod nás stál tři body, soupeř byl živější a dravější,“ pokazoval kouč Brňanů Kamil Pokorný na brzké zásahy Lantošiho a Faška-Rudáše, které od sebe dělilo 63 vteřin.

Kometa se pak přece jen oklepala, jenže směrem dopředu moc nebezpečná nebyla. V extralize debutující 22letý gólman Michal Postava naopak domácí ještě několikrát podržel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Liberec 0:1 (5. Lantoši)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Strašně jsme potřebovali dát gól, abychom se zvedli a zvedli už tak výborné diváky. Bohužel, kontaktní branka přišla až pozdě. V době, kdy jsme ji nejmíň čekali a hráli oslabení,“ zmiňoval Pokorný, že trefa Kose na 1:2 padla až v 58. minutě, navíc při brněnské hře ve čtyřech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Liberec 0:2 (7. Faško-Rudáš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

To o pár metrů vedle v liberecké kabině panovala diametrálně odlišná nálada. A navrátilce Petra Kváču po ročním intermezzu ve švédském Rögle ani příliš nemrzelo, že jej pouhých 156 vteřin dělilo od čistého konta.

„To je prostě hokej, góly padají. Hned po utkání jsme si k tomu řekli, že to byl super výkon, ale pokud chceme být úspěšní, tak tohle se nám nesmí stávat. Obzvlášť když celá situace nastala během naší přesilovky,“ tvrdil 27letý brankář.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Liberec 1:2 (59. Kos)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jinak ale měl pro liberecký výkon na úvod extraligy jen slova chvály. „Byl fantastický. Chtěli jsme úspěšně vykopnout sezonu, což se nám také podařilo, a navíc venku, což je o to cennější,“ liboval si Kváča.

„Náš výkon přesně odpovídal tomu, jak jsme se na Kometu připravovali. Od nás to bylo hodně soustředěné, týmové. Musím také vyzdvihnout, že jsme byli sami sobě čitelní, což nám pomohlo při některých závarech,“ dodával Kváča, který před startem extraligy zažíval hektické dny, když mu přítelkyně porodila syna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Liberec, hostující Kváča vychytal FlekaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Už to máme všechno za sebou, za což jsme vděční. Během středy navíc přijeli s malým domů, takže se těším, až se s nimi uvidím,“ usmíval se Kváča před cestou zpátky do Liberce. „Šoféra (autobusu) budu popohánět. A hodně,“ nemohl se Kváča dočkat, až už bude se svou rodinou.