Hlavní obsah

Návrat po třech letech. Kometa oznámila jméno hlavního trenéra

Původně se měl vrátit na post asistenta, avšak po pondělní abdikaci Jaroslava Modrého z rodinných důvodů je všechno jinak. Šestapadesátiletý Kamil Pokorný povede brněnské hokejisty v příštím extraligovém ročníku v roli hlavního kouče. Realizační tým dále tvoří Jiří Horáček, Jan Švaříček a Hana Bubníková.

Foto: Profimedia.cz

Kamil Pokorný se do brněnské Komety vrací po třech letech.

Článek

„Jmenování si hodně vážím. Do Komety jsem původně přišel v jiné roli, ale situace se nějak vyvinula. Dostal jsem nabídku od majitele klubu Libora Zábranského a cítil jsem jeho důvěru. Zná mě dobře a ví, jak pracuju. Po krátkém uvážení jsem se ji rozhodl přijmout. Je to pro mě velká čest, avšak zároveň i zodpovědnost. Vést Kometu je pro každého kouče jeden z vrcholů trenérské kariéry,“ tvrdí Pokorný.

Na střídačce Komety stál jako asistent Zábranského v letech 2017 a 2018, kdy Brňané zvedli nad hlavy mistrovský pohár. „Tehdy jsem strávil v Kometě šest let, a teď bych rád na úspěšné období se dvěma tituly navázal,“ přeje si. V uplynulých třech sezonách vedl prvoligové hokejisty Třebíče.

Teď bude mít Pokorný premiérově hlavní slovo na extraligové střídačce. „Jsem už natěšený na nadcházející sezonu, na přípravu na ledě i na fantastické brněnské fanoušky. Nastupovat před nimi je velký závazek. Chceme jim dělat co nejvíc radosti,“ předsevzal si.

Nyní ještě brněnští hokejisté pracují na obnovení fyzické kondice. „Suchá příprava potrvá do konce června. Vede ji Hanka Bubníková. Pak kluci dostanou dva týdny volna a poté už budeme trénovat na ledě včetně přípravných zápasů,“ nastínil Pokorný nejbližší program mužstva.

Jeho asistentem bude Jiří Horáček, brankářům se bude dál věnovat Jan Švaříček. „Chceme ještě jednoho asistenta přivést,“ prozradil nový hlavní kouč Komety.

Související témata:
  Kladno - Karlovy Vary zítra 16 : 00
20241006T16 : 00:00+0200
Kladno vs. Karlovy Vary
Kladno vs. Karlovy Vary
Kladno
Karlovy Vary