Hlavní obsah

Brno jedná s českým reprezentantem, jeho návrat ze zámoří je blízko

Do hokejové extraligy se nejspíš už brzy vrátí český reprezentant, který má na svém kontě i 76 startů v NHL za Boston. S Kometou totiž po neúspěšné měsíční zkoušce v New Jersey Devils začal trénovat sedmadvacetiletý obránce Jakub Zbořil. Je vysoce pravděpodobné, že se brněnský klub se svým odchovancem a účastníkem MS 2023 domluví na kontraktu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Zbořil v dresu hokejové reprezentace.

Článek

Zbořil, který v minulé sezoně hrál na farmách Bostonu a Columbusu v nižší AHL, si na předsezonním kempu zkoušel vybojovat místo v New Jersey, úspěšný ale nebyl. A zdá se, že svou zámořskou kariéru nyní (minimálně na nějaký čas) ukončí.

Ve čtvrtek kromě tréninku v Brně absolvoval spolu s hráči Komety i prohlídku staveniště na brněnském Výstavišti, kde vyrůstá nová multifunkční hala, do níž by se klub z jihomoravské metropole mohl v ideálním scénáři přestěhovat od sezony 2026/27.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Zbořil.

„S Kubou jsem mluvil ve středu, test v NHL mu bohužel nevyšel, pro nás možná dobře. Ještě večer jsme se dohodli, že s námi půjde na led. Teď se přesuneme do kanceláře, kde budeme dělat maximum pro to, aby byl u nás,“ cituje server hokej.cz majitele Komety Libora Zábranského.

„Všichni víme, že v Kometě končíme (s přestupy) až v lednu. Chci mít co nejsilnější mančaft na play off. Když je možnost, rádi vezmeme zpátky našeho odchovance. Kuba má výborné parametry a zkušenosti z NHL. Byl bych velmi rád, kdybychom se dohodli,“ připouští Zábranský, že by Zbořila, jenž dres Komety oblékal v 18 zápasech už v ročníku 2020/21, rád přivítal zpátky.