Hlavní obsah

Celé město žije hokejem. Je pro mě čest tady být, hlásí brněnská posila

V minulosti už nastupoval za mládežnické týmy hokejistů Komety, ale teď se po sedmi letech vrací jako posila extraligového mužstva. Rodák z Trnavy Maroš Jedlička, který v roce 2021 pomohl Zvolenu k zisku slovenského titulu, bude v příští sezoně oblékat v české nejvyšší soutěži brněnský dres.

Foto: HC Kometa Brno

Útočník Maroš Jedlička bude v příštím ročníku extraligy oblékat dres hokejistů Komety.

Článek

„Potěšilo mě, že Kometa projevila zájem. Měl jsem i nějaké další nabídky, ale vždycky jsem měl sen, že se do Brna vrátím. Teď se mi splnil. Jako malý kluk jsem vnímal v místní aréně tu obrovskou fanouškovskou podporu. Nyní ji zažiju jako přímý aktér na ledě na vlastní kůži,“ uvedl jednadvacetiletý útočník pro klubový web.

V Brně hrál Jedlička naposledy ve třinácti. „Už tehdy jsem zaznamenal, jaký je Kometa velký klub. Celé město tady žije hokejem. Vzpomínám si, že zde tenkrát působil Marcel Haščák, proti němuž jsem pak hrál ve finále slovenské extraligy. Často jsem Kometu sledoval v televizi. Bude pro mě čest být teď součástí její kabiny,“ svěřil se.

Bývalý mládežnický reprezentant, který nakoukl i do seniorské reprezentace Slovenska, musel uplynulou sezonu ze zdravotních důvodů vynechat. „Od března už ale trénuju naplno. Jsem úplně v pořádku a připravený hrát zápasy, na které se moc těším,“ svěřil se Jedlička, který byl v roce 2023 draftovaný týmem NHL Colorado Avalanche.

Přestože ho loňská sezona přibrzdila, věří, že má celou kariéru stále před sebou. „Hodlám na sobě hodně pracovat a zlepšovat se. Chci být Kometě co nejvíc platný,“ předsevzal si.

Jedlička sám sebe charakterizuje jako komplexního hokejistu, který nerad prohrává. „Myslím, že umím dávat góly i na ně nahrávat. Dokážu vybojovat puky. Nechám ale na trenérech, jaké úkoly po mně budou vyžadovat,“ tvrdí.

Aktuálně se na Slovensku připravuje společně s parťáky z brněnského mužstva Markem Ďalogou a Kristiánem Pospíšilem. „Kometu mi oba doporučili. Jsou to výborní kamarádi. Je radost je při tréninku sledovat a učit se od nich,“ prozradil Jedlička.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.