Hlavní obsah

Kometa chystá velký comeback. Brno si má plácnout s kanonýrem

Oficiálně potvrzený sice tento přesun ještě není, nejen v Brně už se ale bere za hotovou věc. Do Komety se po dvou letech vrátí šestatřicetiletý americký útočník Peter Mueller, nejproduktivnější hráč extraligového ročníku 2020/21.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Peter Mueller by znovu měl oblékat dres brněnské Komety.

Článek

Mueller v jihomoravské metropoli odehrál od roku 2018 čtyři sezony, předloni v létě ale uvízlo jednání o prodloužení kontraktu na mrtvém bodě, a tak nakonec šikovný forvard zamířil ke konkurentovi do Vítkovic.

Část fanoušků tento krok nesla velmi nelibě, částečné zklamání tehdy neskrýval ani Mueller, jemuž fanoušci Komety přirostli k srdci. Některé z nich si však rozhněval v následující sezoně (2022/23) po odchodu do Vítkovic, když v šestém čtvrtfinále oslavoval na ledě Komety svůj vítězný gól v prodloužení, kterým svůj tým poslal do semifinále a Brnu naopak ukončil sezonu.

V uplynulé sezoně se však Mueller s Vítkovicemi rozhádal, v klubu už dál nechtěl pokračovat a ročník dohrál v německém Wolfsburgu. V jeho dresu zapsal 16 bodů v 18 zápasech, v play off už ale nebodoval. A nového kontraktu se v dolnosaském klubu nedočkal.

Wolfsburger Allgemeine Zeitung v úterý ráno informoval, že další Muellerovy kroky míří zpátky do Komety. „Nebyl bych překvapen. Kometa se v současné době trápí a potřebuje skórovat. Mueller jako osvědčený střelec, který zná prostředí, by dával smysl,“ uvedl dobře informovaný zdroj listu.

A o Muellerově návratu do Brna píší jako o hotové věci i fanouškovské stránky Komety.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Kometa Brno 5:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Brno zažívá hodně nepovedený vstup do sezony, z osmi kol získalo jen osm bodů a vstřelilo pouhých 15 gólů (horší bilanci mají jen Plzeň a České Budějovice). V tabulce jsou svěřenci kouče Kamila Pokorného předposlední, a pokud by ve středu nebodovali proti Motoru, spadli by místo něj na samé dno.

Kometa věří, že ji právě Mueller nastartuje. A že se s jeho příchodem zvednou i letní posily, které zatím nejsou vidět - Hynek Zohorna zatím zapsal do statistik jediný kanadský bod, Robert Říčka žádný.