Hlavní obsah

Do Kladna se vrací Čermák, od svazu dostal výjimku

Aktualizováno

Hokejisty extraligového Kladna po dvouleté pauze znovu přebírá po Otakaru Vejvodovi jako hlavní trenér David Čermák. Jeho asistenty budou Václav Skuhravý a Petr Svoboda.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Čermák (uprostřed) se vrací na kladenskou střídačku.

Článek

Třiapadesátiletý kladenský rodák Čermák zároveň dál povede reprezentační výběr do osmnácti let, který koučoval už v minulé sezoně. Ročník předtím působil jako trenér v Českých Budějovicích, kam zamířil právě z Kladna, kde u áčka fungoval pět sezon jako trenér, z toho dvě byl na střídačce Rytířů tím hlavním.

Nyní se opět vrací domů. „Jsem rád zpátky na Kladně. Doufám, že sezonu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play off,“ přeje si Čermák, aby se Rytíři konečně vyhnuli baráži, kterou museli absolvovat v posledních třech letech.

„V kontraktu se svazem má trenér Čermák povolenou výjimku, že zároveň s českou osmnáctkou může vést i extraligové mužstvo Kladna, ale prioritní pro něj vždycky musí být práce s reprezentací, a to i v případě nějaké termínové kolize utkání klubu s akcí juniorského týmu,“ objasnil situaci generální sekretář Českého hokeje Jan Černý.

Kladno se tak bude muset opřít i o asistenty. Jedním z nich bude nově Václav Skuhravý, který jako hráč nastoupil za kladenské áčko k 145 utkáním a celkově v české nejvyšší soutěži posbíral 1001 startů. V roce 2009 získal s Karlovými Vary extraligový titul a v témže roce si zahrál i na MS. Právě u Energie sbíral Skuhravý trenérské zkušenosti, když nejprve vedl juniorku a později strávil dvě sezony v roli asistenta u A-týmu.

V minulém ročníku působil jako hráč v druholigovém Chebu, který měl v nadcházející sezoně vést jako hrající trenér. Pak ale přišlo laso od Rytířů. „Na Kladno se hodně těším. Vyrůstal jsem tady, takže i to celému přesunu přispělo,“ uvedl pětačtyřicetiletý Skuhravý.

Jaromír Jágr se chystá na svoji poslední sezonu na Kladně. Dávám přípravě všechno, abych si dokázal, jestli můžu posouvat své limityVideo: Sport.cz

Druhým kladenským asistentem se stal o rok mladší Petr Svoboda. Ten jako hráč získal v roce 2000 titul juniorského mistra světa, poté si zahrál i 18 zápasů v NHL za Toronto. Od roku 2006 se věnuje trenéřině, dohromady čtyři sezony působil jako asistent v Hradci Králové, kterému loni pomohl ke stříbru.

„Mám radost, že jsem zpátky v extralize a věřím, že zde uděláme dobrý výsledek. Rád přijímám nové výzvy a doufám, že naše spolupráce bude šlapat ke vší spokojenosti,“ řekl Svoboda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.