Hlavní obsah

Kladenský kouč se pustil do rozhodčích: Zaráží mě, co se tu dělo

V prvních pěti domácích zápasech dokázali kladenští hokejisté bodovat, teď ovšem vyšli podruhé v řadě naprázdno. A po porážce 1:4 s Pardubicemi stejně jako v neděli cítil kouč David Čermák křivdu. Tentokrát už se ale nebál rozpovídat a otevřeně zkritizoval výkon rozhodčích. Od vedení soutěže nyní může očekávat pokutu, protože vyjadřovat se k sudím v den zápasu je dle herního řádu zakázané.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Dynamo Pardubice 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

14. kolo: Kladno - Pardubice

Už při nedělní prohře 2:4 s Mladou Boleslaví byla na Čermákovi znát hořkost. „Viděl jsem tam toho tolik, ale nic k tomu říct nemůžu,“ zůstal tehdy diplomatický. Při další porážce už se ovšem neudržel. „Zaráží mě, co se tu dělo. Opakovalo se to po minulém zápase. Vůbec tomu nerozumím,“ prohlásil na tiskové konferenci po utkání s Dynamem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

První gól Boleslavi na Kladně při hře hostů v šestiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A na následný dotaz už odpovídal konkrétně. „S Boleslaví jsme dostali gól ve chvíli, kdy soupeř hrál v šesti. Další jsme dostali po faulu na nás, pak jsme obdrželi trest, když rozhodčí nic neviděli, šli na video a řekli, že je to za sekání. A z toho máme potrestaného hráče,“ připomněl Čermák, že útočník Antonín Melka za zákrok na Suchého obdržel dvouzápasový distanc.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Melka za faul na Suchého dostal dvouzápasovou stopkuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Rytířům, kteří při stoletém výročí klubu poprvé v sezoně nastoupili ve zlaté třetí sadě dresů, tak chyběli hned tři forvardi, dále ještě Denis Kusý a stále i majitel Jaromír Jágr. Herně proti favoritovi přesto neodehráli špatný duel, ovšem bez výsledku.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Kladna David Čermák

A jednou z příčin byl podle kouče znovu i špatný výkon sudích. Hosté otevřeli skóre v 9. minutě z trestného střílení po drobné sekeře Ticháčka na Smejkala, naopak počínání podobného charakteru od pardubického Švece na domácího Bláhu zůstalo nepotrestáno. „Když srovnám ty fauly, tak mi to vychází úplně jinak,“ citovala Čermáka ČTK.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno–Pardubice 0:1 (9. Kaut)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V první třetině navíc podle něj měli Východočeši dostat dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě. „Soupeř hrál v šesti, rozhodčí to signalizuje, pak to odvolá a my jdeme do tří,“ kritizoval 54letý trenér.

Rozhodčí podle něj chybovali i při vyhodnocování zákroků Jakuba Zbořila na kladenského Jaromíra Pytlíka. „Krosček do obličeje, pak ještě sekera přes nohy a žádný faul. Nerozumím tomu,“ postěžoval si Čermák.